Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Tändmodul i en 1995 Nissan Pathfinder

Den 1995 Nissan Pathfinder 3.0-liters V6-motor har två tändmoduler på det. Det finns en höger och en vänster modul på änden av tändspolen på vardera sidan av motorn. Byta en eller båda använder samma process men modulerna är inte utbytbara - se till att få den rätta sidan om du bara ändrar en. Modulerna finns tillgängliga från de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

huven på din Pathfinder och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten med en nyckel, ta sedan bort batterikabeln från terminalen. Isolera den från batteriet.
2

Lokalisera tändspolarna på toppen av motorn, en på vardera sidan av insugningsröret. Tändmodulen bultarna på baksidan av spolen fäste.
3

Koppla ur ledningsnätet från toppen av modulen genom att lossa låsfliken på kontakten, dra den sedan rakt av modulen. Lägg den kontakten åt sidan.
4

Ta bort de två fästskruvarna som håller fast modulen till konsolen, med hjälp av en skiftnyckel, sedan ta bort modulen från hållaren och kassera den. Placera den nya modulen på plats och montera bultar genom det. Trä bultarna i fästet, dra sedan åt dem med en skiftnyckel.
5

Installera kontakten ledningsnätet på modulen, trycka ner den tills de griper låstungan. Flytta till motsatt sida av motorrummet och upprepa processen för att ändra den andra modulen, om det behövs.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen, sedan installera bulten. Dra åt skruven med en skiftnyckel tills kabeln är säker. Testa reparationen genom att starta motorn för att kontrollera att det fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72345.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.