Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en vevaxel sensor i en Jeep

Byta vevaxelläget sensorn i din Jeep kan lösa problem som hårda starter, ojämn tomgång och fullständigt misslyckande för att motorn ska gå. Vevaxeln positionssensor är ansvarig för att läsa den hastighet och positionen hos vevaxeln medan motorn är igång. Informationen skickas till Jeep dator, där det används för att justera motorns timing. Replacement vevaxelposition sensorer finns tillgängliga från Jeep återförsäljare eller från någon Biltema. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre av din jeep med en domkraft, placera sedan en uppsättning pallbockar under framaxeln för att stödja det. Sänk domkraften, vilket gör att Jeep att bosätta säkert på pallbockar och ta bort domkraften helt.
2

Lokalisera vevaxelläget sensorn på förarsidan av Jeep, som du ser upp från en position under bilen. Sensorn är placerad på transmissionen klockformade höljet, vid omkring 10:00 position. Sensorn hålls på plats med två dubbar och har en kabelstam som kommer ut ur toppen av det, kör på den motsatta sidan av motorn. Addera 3

Ta bort de två fästmuttrarna från de dubbar som håller fast sensorn till bell bostäder, med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Skjut givaren från dubbar och låt det hänga på bell bostäder.
4

Flytta till passagerarsidan av Jeep och placera ledningsnätet kommer över bell bostäder från vevaxeln lägesgivare. Följ selen till kontakten på sidan av motorn. Tryck in låsfliken och separera de två halvorna av anslutningsdonet. Ta bort sensorn och kablaget från Jeep.
5

Installera den nya sensorn på de två monteringstapparna på förarsidan av bell bostäder, och sedan installera fästmuttrarna. Dra åt muttrarna med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Dra ledningsnätet från givaren till kontakten på den motsatta sidan av motorn. Skjut de två ihop kontakterna tills låsfliken ingriper.
6

Höj framsidan av Jeep från domkraften, med hjälp av en domkraft, skjut jacken ut från under Jeep. Sänk Jeep till marken och ta bort domkraften från under det. Starta Jeep för att säkerställa att den fungerar som den ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72214.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.