Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort de stötdämpare på en Wrangler

Förbättra fjädring på din Jeep Wrangler genom att ersätta de chocker mellan 30.000 till 50.000 miles, beroende på hur du kör det. När de bakre stötdämpare äventyras, kommer du att uppleva överdriven studs och mindre stabilitet. På grund av sin korta hjulbas och rida höjd, kan detta orsaka manöverbarhet problem för normal körning, än mindre terrängförhållanden. Tänk på att om du har installerat en hiss-kit på Wrangler, kan instruktionerna för att installera stötdämpare variera. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Box-nyckel som
Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Penetrerande smörjmedel
Hammer
Punch
Replacement chocker
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja bakaxeln med en domkraft och pallbockar. Var noga med att lämna utrymme på bakaxeln för att ta bort den nedre chock bultarna. Använd ordet jack att stabilisera bakaxeln av givaren för differentiellt för att inte tillåta den övre suspensionen att hänga från överarmen kulleden. Ta bort och byta ut en gång stötdämpare i taget.
2

Spraya övre och undre chock montering bultar och muttrar med rikliga mängder penetrerande smörjmedel och låt stå i 15 till 20 minuter.

Billiga 3

Håll bulten huvudet av övre chock bulten med en box-nyckel och ta sedan bort muttern med Ratchet och uttag. Beroende på året och serien Wrangler, kan den övre monteringsstödet integrera två mindre bultar att skruva i ramen. Om så, sysselsätter en ratchet, förlängning och lämplig storlek socket.
4

Ta bort den nedre bulten och muttern med lådan fast nyckel för att stabilisera skruvhuvudet och Ratchet och uttag för att ta bort muttern . Använd en hammare och punsch vid behov att övertyga bulten från nedre shock mount.
5

Installera den övre anslutningen shock mount först. Ersätt den övre shock mount bult och mutter eller de två övre chock fästskruvar och dra åt.
6

Skär chocken bandet absorber kompressor och sedan rikta den nedre chock bussning till nedre chock mount. Installera bulten genom det nedre chock mount hål och sedan genom chock bussningen. Trä den nedre muttern chock bult på bulten och dra åt.
7

Upprepa steg 2 till 6 för den andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72088.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.