Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Lincoln Town Car: Alignment Specifikationer

Lincoln ursprungligen introducerade Town Car som en trim 1969-1971 Continental. Det blev en egen modell 1972 och har sedan dess varit Lincolns mest erkända och framgångsrika sedanmodell. Det är känd inte bara för utförandet av dess V-8 motor, men också för dess bekväm åktur och dess breda, rymliga sex personer sittplatser. Den nuvarande generationen av Town Car rullas ut under 2003. Inriktningsvärdena specs för alla klippningar på 2010 Lincoln Town Car är densamma, och den inriktningen kan inte justeras på bakhjulen. Caster

axellutningen är ett mått på en positiv eller negativ lutning i linje mellan den övre och undre svänger styrning i ett hjul när man tittar på det från sidan av fordonet. Den castervinkel mäts i grader. Gränserna för castervinkeln på 2010 Lincoln Town Car är 5,45 grader till 6,95 grader. En idealisk miljö för castervinkeln är 6,2 grader.
Camber

camber är vinkeln att däcket lutar när tittade på från fronten av bilen. Om överdelen av däcket ser ut som det är att luta inåt mot bilens motor, då kambervinkeln är negativ. Om det lutar utåt bort från motorn, då kambervinkeln är positiv. Liksom castervinkel är cambervinkeln mäts i grader. Gränserna för camber vinkeln på 2010 Lincoln Town Car är -1,35 grader till + 0,15 grader, och en idealisk miljö för camber vinkeln är -. 0,6 grader Addera ditt Toe- i

Framhjulen på många fordon är lätt vinklade mot varandra vid sina fronter för att hjälpa till att ta bort trycket på bilens fjädring. Detta inre vinkel kallas den "toe-in" och är mätning av den exakta vinkeln hjulen sitter i förhållande till centrumlinjen för fordonet sett från ovan. Den toe-in kan också presenteras i inches genom att mäta avståndet mellan fronter av de två främre däck och avståndet mellan ryggen på de två främre däcken, med den skillnaden att den toe-in. Gränserna för toe-in på 2010 Lincoln Town Car är + 0,13 grader till 3,7 grader. 2010 års "Motor Auto Repair Manual" antyder att utföra en kulled inspektion vid beräkning eller justering av toe-in.
FYI

Kom ihåg att anpassningen specifikationer för ett fordon ändras från år till år, liksom från modell till modell. Var noga med att kolla din instruktionsbok eller tala med en certifierad mekaniker innan några betydande reparationer eller justeringar till ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73928.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.