Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning Temp Gauge på en 1995 Honda Civic

Honda Civic var avsedd för ekonomi och komfort. Det har blivit en av de mest pålitliga japanska bilar på marknaden. Om du har problem med din Honda, kanske du tror att du behöver för att ta det till en mekaniker istället felsöka problemet själv. Om din temperaturmätare inte fungerar korrekt, kan du felsöka det rätt hemma. Detta gör att du kan berätta för din mekaniker vad du tyckte eller fixa det själv. Hursomhelst, kommer du att spara pengar. Saker du behöver
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Starta din Honda Civic och varmkör den i några minuter.
2

Peka fingret på temperaturmätaren och se om nålen rör sig uppåt. Ibland en temperaturmätare kommer att fastna. Om det håller fast, bör du byta ut den.
3

Stäng av motorn och vrid nyckeln till det andra läget så att Dash kontroller fungerar men motorn är avstängd. I detta läge kommer temperaturmätaren fortfarande fungerar när motorn inte är igång.
4

Öppna huven och hitta kylfläkten, placerad på baksidan av radiatorn. Följ kablarna som leder från fläkten till motorns kylvätska sensor. Vicka kablar dragna till sensorn. Det kan hjälpa att lossa kablarna helt och anslut dem. Gå och titta på temperaturmätaren för att se om den har flyttat.
5

Kontrollera kylvätskenivån. Titta på kylvätska tank, bredvid kylaren, och se till att kylvätskan är på rätt nivå. Om kylvätska i systemet är låg, kan det orsaka temperaturmätaren inte fungerar. Fyll tanken kylvätska och kontrollera sedan temperaturen mätaren igen. Om inget av dessa felsökningstips löst problemet, kommer temperaturen givaren behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74813.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.