Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Pitman Arm på en K1500

Ta bort pitman armen från din Chevy K1500 kräver en pitman arm avdragare som arm-till-styrarmsaxeln clearance är mycket snävt. Armen är inte riktigt en presspassning, men det är så hårt att du inte kan köra bil eller bända armen utanför styrväxeln. Du kan värma upp armen med en ficklampa för att utöka det, men du kommer fortfarande att behöva trycka bort axeln med avdragare. En pitman arm avdragare kan hyras på de flesta bildelar butiker om du inte har en. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckelsats
Ratchet
Tie rod separator
Dead slag hammare
Breaker bar
Pitman arm avdragare
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera pitman armen under framför lastbilen på förarsidan. Dragstången är fäst vid den nedre delen av pitman armen och styrväxeln styrarmsaxeln på den övre delen.
2

Ta bort sprinten från Dragstång änden med en tång och kassera den. Placera en hylsa och spärrskaft på parallellstaget muttern och vrid den moturs, ta bort muttern från Dragstång slut.
3

Placera en dragstång separator mellan dragstång änden och vevstaken arm. Kör separatorn in med en hammare, tvingar Dragstång änden av vevstaken armen. Lay dragstången åt sidan.
4

Leta muttern i änden av sektorn axeln vid den övre änden av vevstaken armen. Placera en socket och breaker bar på muttern och vrid den moturs för att frigöra muttern, byt sedan ut breaker bar med en hylsa och ta bort muttern från axeln.
5

Placera de två armarna från en pitman arm avdragare på pitman armen direkt under styrarmsaxeln. Vrid axeln i mitten av avdragare medurs med en hylsa och spärrskaft, tvingar pitman armen utanför styrarmsaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73454.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.