Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en tändningsnyckeln i en 97 Lumina

Före 1997 var tändningslåset i Chevrolet Lumina med en tilt rattstång inte en gör-det-själv-projekt. En specialiserad verktyg behövdes och jobbet kunde bara ske genom en återförsäljares serviceavdelning. Från och med 1997 års modell, men återvände denna uppgift till sfären av hemmet mekaniker. Rattstången på en 1997 Lumina är en pelare av elektriska kontroller som noggrant måste demonteras för att ta bort tändningslås. Saker du behöver
Wrench set Skruvmejselsats
låsringen tång
Ratt avdragare
Körnare
Hammer
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och koppla sedan bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Stoppa in kabeln åt sidan så det inte vidrör batteriet.
2

Vrid tändningsnyckeln till läge "ON", vrid ratten så att hjulen är raka.

Billiga 3

Öppna dörren på passagerarsidan. Öppna locket säkringsplint på gaveln av instrumentpanelen. Ta krockkudden säkringen ur säkringen blocket genom att ta tag i säkringen och dra ut det ur dess spår. Krockkudden säkring kan märkas "ARBG # 1," "AIRBAG # 1" eller "SIR." Rädda säkringen för återinsättning.
4

Lokalisera airbag-kontakten på förarsidan sida. Anslutningsdonet är gul och finns vid basen av rattstången. Ta tag i kontakten, tryck låset fliken, dra sedan kontakten isär.
5

Lokalisera de två tillgång hålen på baksidan av ratten. Vrid ratten tills ett klipp syns i varje hål. Bänd klipp av med en platt-skruvmejsel. Vrid ratten åt andra hållet tills ett klipp syns i varje hål. Bänd klipp av med en platt-skruvmejsel. Spara klipp för återmontering.
6

bort airbag-modulen från ratten. Koppla de två kontakterna som ansluter modulen till ratten genom att ta bort klippet kontakten låset med en skruvmejsel, och sedan dra kontakten isär. Ställ airbag-modulen åt sidan.
7

Vrid ratten så att hjulen är raka. Vrid tändningsnyckeln till "Lock", ta sedan bort nyckeln.
8

Ta bort säkerhetsclipset på änden av rattstången med snap-ring tång, ta sedan bort ratten behålla muttern med en skiftnyckel. Spara muttern och klämman för återmontering.
9

Mark ratten med en grop intill rattstången med Körnare och hammare, sedan göra en motsvarande grop bredvid den på styrningen axeln. (Dessa gropar är inriktningsmärken att justera ratten till rattstången under monteringen.)
10

Koppla loss kablarna för hornet och marken, sedan ta bort ratten med ratten avdragare. Ställ ratten åt sidan.
11

Ta bort skruvarna som håller kåporna rattstången sedan bort kåporna. Ställ in skruvarna och täcker undan.
12

Lossa turn kontakten signalomkastaren. Koppla ur nyckeln larm kontakten om din Lumina är så utrustad.
13

Ta bort skruvarna som håller huset tändningen, sedan bort tändningslås /larmmodul från rattstången.
14

Omvänd stegen för montering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71963.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.