Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en LT1 elektrisk vattenpump

Generation II LT är en serie av åtta-cylindriga motorer som tillverkas av General Motors. Den LT1 versionen har en cylindervolym på 5,7 liter och var i produktion från 1992 till 1997. Den LT1 visas i högpresterande General Motors bilar tillverkade under denna period, t.ex. Corvette, Camaro och Firebird. Vattenpumpen för LT1 cirkulerar kylmediet till cylinderhuvudena, som sedan strömmar genom motorblocket. En trasig vattenpump kan orsaka att motorn överhettas även när det har kylvätska. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Shop handduk
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från negativa batteripolen med en hylsnyckel. Avlägsna den elektriska kontakten från kylfläkten. Lossa båda kylfläkten församlingar.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och koppla knackningssensorn. Ta bort avtappningspluggen för kylaren och låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan. Byt avtappningspluggen och anslut knackningssensorn.
3

Lossa luftfiltret och luftintaget kanal med en hylsnyckel. Lossa kylarslangar och slangar värmare från vattenpumpen. Avlägsna Värmeslangarna från spjällhuset. Lossa elkontakten från kylvätska sensor.
4

Lossa hållarna på fästet för tändspolen, och skjut tändspolen åt sidan. Koppla luftpumpen och dess fäste med en hylsnyckel, om din bil är så utrustad.
5

bort fästbultarna för vattenpumpen med en hylsnyckel och koppla bort vattenpumpen. Kassera packningen för vattenpumpen och rengör anliggningsytorna för packningen med en ren butik handduk.
6

Installera den nya vattenpumpen och packning. Efterdra alla skruvarna för vattenpumpen till mellan 30 och 32 ft lbs. med en momentnyckel. Anslut luftpumpen och dess fäste, om din bil är så utrustad. Placera tändspole och konsolen i rätt läge, och fästa sina bultar med en hylsnyckel.
7

Anslut elkontakten för kylvätska sensor. Fäst värmaren slangen till spjällhuset. Anslut värmaren slangen och kylarslangar till vattenpumpen. Anslut kanalen luftintaget och luften renare med en hylsnyckel. Installera kylfläktar och bifoga sina elektriska kontakter.
8

Fyll kylaren med kylvätska, och ansluta kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera att läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75076.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.