Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort och ersätta en Arm Vindrutetorkare på en Mazda

Förhoppningsvis när du behöver reparationer av din bil, kommer du att ha tillgång till en mekaniker. Men det finns tillfällen när du behöver för att fixa ett par saker på din Mazda på egen hand. Det är därför alla bör kunna ta bort och ersätta en vindrutetorkare. När en torkare fel, kan det repas eller skapa dyra skador. Informationen i denna artikel är inriktad mot att hjälpa dig att ta bort och ersätta en vindrutetorkare på din Mazda. Saker du behöver
Tänger
Skruvmejsel
Nya vindrutetorkare
Visa fler instruktioner
1

Hitta plasten täcker på varje tapp av torkaren. Ta en skruvmejsel och försiktigt bort. Leta muttrarna på undersidan av plasten. Ta bort de båda muttrarna.
2

Dra torkare tillbaka så långt du kan, precis som du skulle tvätta vindrutan. Flytta torkare upp och ned flera gånger för enkel borttagning. Ställ de gamla torkarna åt sidan och kolla vid basen av vindrutan. Där hittar du plastskydden. Ta bort dessa, precis som du gjorde de första.
3

Ta bort skruvarna. När du lägger undan plasthöljen, kommer du att upptäcka om ytterligare sex skruvar undertill. En efter en, med hjälp av en skruvmejsel, ta bort dem alla. Vid denna punkt, kommer du att kunna se hur torkaren är kopplad till motorn via en enkel kulled. (Byt om det verkar slitna.)
4

Ta de nya torkarna och vända de steg du har gjort fram till detta ögonblick. Innan du sätter de nya armarna på, se till att uttaget och armen är rena och fria från skräp. Använd ett rengöringsmedel avsett för bromsar.
5

Kontrollera med en mekaniker för de första två ändringar du gör på egen hand. Detta kommer att säkerställa att du inte missar något när du tar bort och byter ut torkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70996.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.