Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslepump i en 1996 Geo Metro

Den 1996 Geo Metro har en fyrcylindrig 1,3 liters motor som använder bränsleinsprutning för att leverera bränsle till motorn vid högt tryck. Bränslepumpen är i bränsletanken, vilket innebär att du måste koppla ur bränsletanken innan du kan byta bränslepumpen. Erfarna hem mekaniker ska kunna göra jobbet i flera steg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Slang
Bensin container
Ordet jack
Jack står
Transaxle jack
Visa fler instruktioner
1

Lossa tanklocket att lätta på trycket i bränsletanken. Koppla ur säkringen för bränslepumpen relä i motorrummet. Kör motorn tills den stannar, sedan engagera motorn för att säkerställa att du har helt lättad trycket i bränslesystemet.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att förhindra oavsiktlig gnistor från batteriet . Addera 3

Sifon bränslet genom påfyllningsröret av bränsletanken i en behållare godkänd för bensin. Lossa den elektriska kontakten till bränslepumpen och bränsle sändande enheten.
4

Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Lossa klämmorna på påfyllningsröret och koppla loss påfyllningsröret från bränsletanken. Lossa klämman från tilloppsslangen på bränslefiltret och lossa tilloppsslangen från bränslefiltret.
5

Lossa klämmorna för bränsleledningarna till bränsletanken och lossa bränsleledningarna från bränslet tank. Stötta bränsletanken med en transaxel jack, och ta bort bultarna för tanken med en hylsnyckel. Koppla ur bränsletanken och sänka den från bilen med växellådan jack.
6

Lossa klämmorna för bränsleledningar på bränslepumpen montering och lossa bränsleledningarna från bränslepumpen montering. Lossa fästskruvarna för bränslepumpen montering med en hylsnyckel och ta bort montering bränslepumpen ur bränsletanken.
7

Lossa fästskruvarna för bränslepumpen. sedan bort den elektriska kontakten till bränslepumpen. Koppla loss bränslepumpen från resten av bränslet pumpenheten.
8

Utför steg 2 till 4 i omvänd för att slutföra installationen bränslepumpen. Fyll bränsletanken och anslut den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Vrid tändningsnyckeln till läget ON. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74433.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.