Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så monterar du ett Rear Sway Bar

De flesta bilar kommer med en främre krängningshämmare, som är placerad under fordonet och bidrar till att förbättra hanteringen, särskilt under snäva hörn. Om du vill att ytterligare förbättra hanteringen, är en möjlighet att installera en bakre krängningshämmare. Du bör kunna göra jobbet i ett par timmar. När du är klar, kommer du att kunna ta snävare hörn vid högre hastigheter, och hantering kommer att märkbart förbättras. Processen är likartad för de flesta fordon, men för mer avancerade fordon kanske du vill låta en mekaniker installera krängningshämmaren. Saker du behöver
Sway Bar Kit
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och uttag
skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner

1

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft. Sänk den bakre änden på pallbockar för stöd så att fordonet inte faller på dig när du installerar krängningshämmare.
2

Använd bussningen fett som finns i din krängningshämmare kit att belägga bussningarna. Skjut bussningarna på krängningshämmaren och flytta dem till den raka delen nära mitten.
3

Skjut fästena på torsion balken som är ansluten till den bakre upphängningen. Använd måttband för att se till att fästena är jämnt fördelade.
4

Använd 3/8-tums Ratchet och en skiftnyckel för att skruva klämmor över bussningarna.

5

Placera domkraften under torsion beam av chocken fäste för stöd. Använd din 3/8-tums Ratchet och uttag att skruva isär chock mount.
6

Anslut änden länkar genom att flytta Heim leder hela vägen in i den gängade anordningen. Det bör finnas en låsmutter i mitten. Dina trådar bör vara ungefär halvvägs ur kragen - åtgärden för att vara säker
7

Använd längre bultarna från din bakre krängningshämmare kit för att ansluta heim leden till chock hålet.. Bolt den andra änden till den bakre krängningshämmare.
8

Anslut den del av länken som inte är gängad till shock mount bult.
9

Upprepa steg 6 genom 8 på den andra sidan av fordonet. Höj fordonet ovanför domkraften. Ta läktaren, sedan sänka fordonet till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74795.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.