Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter termostaten på en 1996 Mercury Mystique

Liksom de flesta delarna på din '96 Mercury Mystique, kommer termostaten måste så småningom bytas ut. På grund av sitt läge, och eftersom det har kylmedel eller vatten ständigt löper genom den, kommer termostaten att rosta eller bryta ner med tiden. Lyckligtvis var den del utformad för att vara av engångstyp. När den har slitits ut, kan du kasta bara den och installera en ny i dess ställe. Saker du behöver
Platt-head Ratchet skruvmejsel Mössor och Hylsnyckelsats
Packning tätningsmedel
Rakblad
Skursvamp
Bucket eller liten behållare
Visa mer instruktioner
1

Använd din Ratchet och Hylsnyckelsats att koppla bort batteriets minuskabel från batteriet.
2

Följ den stora kylarslangen från det övre högra delen av din radiator till där den ansluter i motorblocket. Detta är utloppet. Din termostaten är placerad under utloppet. Lossa slangklämman på den lilla slangen på toppen av utloppet, använda din platt skruvmejsel
3

. Dra tillbaka slangen och stoppa det ur vägen åt sidan.
4

Placera din lilla hink under stora kylarslangen. Detta för att fånga upp eventuellt kylmedel som läcker ut när du tar bort slangen.
5

Lossa och ta bort slangklämman från den stora slangen och dra slangen från utloppet. Vissa kylvätska kommer att läcka ut vid denna tidpunkt, så var beredd.
6

Använd din Ratchet och Hylsnyckelsats att lossa och ta bort de tre fasthållande skruvarna som håller vattnet utlopp till motorblocket, dra sedan utloppet bort från motorn för att avslöja termostaten.
7

bort termostaten från termostathuset och kassera.
8

Använd ditt rakblad och skurkudde att rensa bort termostathuset och botten av vattenutloppet. Den gamla termostaten packningen sannolikt kommer att ha delvis upplösts och måste skuras bort.
9

Applicera ett lager av packning tätningsmedel på den nyligen rengjorda området runt termostathuset, sedan placera den nya packningen i tätningsmedlet.
10

Placera den nya termostaten i termostathuset på exakt samma plats som den gamla.
11

Byt utloppet och fäst den med de tre fästbultarna.
12

Byt slangarna och dra åt slangklämmorna. Häll någon kylvätska du samlat tillbaka in i kylaren och anslut batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74468.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.