Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en 1986 Ford Aerostar värmeelementet

Tecken som indikerar behovet av att ersätta ett värmeelement kylarvätska i golvyta av Ford Aerostar, och oljig film på botten av vindrutan. Om inte ersatt, kommer Windows att börja dimma och golv styrelser kommer att börja rosta, vilket kan leda till överhettning på grund av förlust av frostskyddsmedel. Byte av värmeelementet i Ford Aerostar tar ett par verktyg och några av timmar att slutföra. Saker du behöver
Container
Compression Tool Review Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Byta värmeelementet
1

Öppna ventilen på botten av radiatorn genom att ta bort kylarlocket att dränera kylsystemet. Alltid dränera kylvätskan i en behållare som kan förslutas och återanvändas om det inte är flera år gamla. När avtappningen, minns djuren lockas till frostskyddsmedel, och kommer att dricka något som finns kvar i en öppen container eller på marken. Detta kommer att göra husdjur sjuka och kan vara dödlig.
2

Lossa Värmeslangarna från värmeelementet använder verktyget T85T-18539-AH, att komprimera koppel. Den T85T-18539-AH verktyg eller ett jämförbart verktyg finns på de flesta auto-delar butiker, vissa bildelar butiker erbjuder lån eller hyra av verktyg. De Värmeslangarna ansluta till rören värmeelementet på elden vägg passagerarsidan av motorrummet. Plugga Värmeslangarna med små bitar av en trasa för att stoppa alla kylvätskeförlusten samtidigt tar bort värmeelementet.
3

När du arbetar i kupén, låg en gammal handduk på brädan i fallet någon kylvätska spiller. Ta bort de sex skruvarna som håller värmaren luckstomme tillgång till fläktens montering, ta bort luckan. Tryck hållaren klipp på toppen av värmeelementet och dra värmeelementet mot botten av passagerarsätet, ta bort den från fläkten montering.
4

Ta det nya värmeelementet från tillverkarens rutan . Se till att den matchar den gamla. Placera den nya värmeelementet försiktigt i fläktanordningen, knäppa den övre delen av värmeelementet i hållaren clipsen. Montera värmaren luckstomme tillgång till fläkten montering med de sex skruvarna som togs bort.
5

Återanslut Värmeslangarna de nya rören värmeelementet inuti motorrummet. Tryck på värmeslangen kopplingen tills den låses. Dra åt avtappningspluggen i botten av radiatorn. Fyll kylaren med kylvätska. Starta Ford Aerostar, lämnar kylarlocket av och vrida aggregatet på hög. Se upp för kylvätskenivå att släppa i kylaren, vrid av tändningen. Toppa med kylvätska och byta kylarlocket.
6 p Detta är en bra tid att leta efter läckor. Starta bilen och låt den värmas upp med aggregatet på hög. I väntan på bilen för att värma upp, tappa ur kylvätskan ur gamla värmeelementet i en lämplig behållare. Kontrollera läckage vid slanganslutningar och under instrumentbrädan på passagerarsidan. Om det inte finns några läckor, kasta det gamla värmeelementet och handduk från passageraren brädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74049.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.