Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar Pluggar oljebytesintervall

Olja dräneringspluggar är tillverkade av en mjukare metall än oljetråg. Det är utformat så att om kontakten är för hårt åtdragen eller cross-gängade, kommer det att skada avtappningspluggen innan den gör Plug-hålet i pannan. Detta är inte att säga att en mumlande rookie mekaniker inte kan skada bulthålet trådar i pannan också, men nominella skador kommer ske på pluggen innan pannan. Pluggar bör bytas vartannat år och pluggen packningar bör bytas varje oljebyte för att optimera sin funktion och förhindra läckage. Saker du behöver
Parts Cleaner Review butik trasa
bänk skruvstäd tonhöjd
Tråd och bult diameter spårvidd (standard och metriska) katalog Smörjsystem spraya
Metric kran och dö inställd
Standard kran och dö som
Metric /standard re-threader kit
Replacement oljeavtappningsskruv packning
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den gamla packningen, spraya den skadade avtappningsplugg med delar renare och sedan torka av den med en trasa.
2

Placera hex-chef oljeavtappningspluggens i ett skruvstycke och dra åt klämman för att fästa bultgängorna pekar upp . Addera 3

Passa tänderna av mätstickan Gängstigning nycklar in i gängorna på bulten tills du har hittat en match. Se till att gå mellan metriska och standard mätare gängstigning för att bestämma den närmaste passform stigning nyckel.
4

Sätt bulten i hålen diameter spårvidd tills du har hittat rätt diameter plugg. Standard stigning kommer att integrera en standard diameter. Metrisk delning kommer att integrera en metrisk diameter.
5

Placera munstycket i kranen och dö set som matchar stigning och diameter avtappningspluggen bulten. Om trådarna inte är alltför mosade, kan du också använda en re-trädning kit. Dies och kranar har stämplat diameter och storlekar plats på dem. Dies kommer också att informera dig vilken sida att börja skära med. Det är den sida du ska placera nedåt på avtappningspluggen.
6

Sätt in formen i formen skiftnyckel och dra åt sidan skruvarna med det medföljande verktyget i satsen för att fästa dynan i nyckeln .
7

Hand tråden dynan och skiftnyckel på pluggen gör att du inte är korsgängning dynan. När formen börjar att skära nya ämnen, kommer du att känna ett visst motstånd i munstycket och skiftnyckel. Vrid den ett varv när du känner att det skär och sedan backa upp ett halvt varv. Detta kommer att fördela metall spån av de nya ämnen du skär vid botten av formen.
8

Arbete munstycket och skiftnyckel hela vägen till hex-head fläns avtappningspluggen. Spraya mer smörjmedel som behövs på kontakten. När du har tagit bort dynan och skiftnyckel, spraya kontakten med delar renare och torka igen. Placera den nya packningen avtappningspluggen på kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71801.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.