Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är placeringen av oljefilter på en 2005 Toyota Camry?

För att komma åt en 2005 Toyota Camry s oljefilter, lyfta och stötta upp bilen. Oljefiltret ligger mot framsidan av fordonet, bredvid oljetråget. Säkerhetsfrågor

Varje gång du ska ta bort eller byta ett oljefilter, skyddsglasögon och handskar. Även om du inte ska byta olja själv, tar bort filtret innebär möjlig kontakt med motorolja. Försök inte ta bort ett oljefilter medan 2005 Camry motor är igång. Beroende på märke av filtret, kan du behöva en skiftnyckel oljeavskiljande.
Removal


Innan du tar bort filtret, placera en kastrull olja droppa direkt under den. Sakta Skruva loss filtret för att låta oljan rinna ut. Skruva sedan loss filtret, men var försiktig med oljan i filtret. Dumpa denna olja i droppskålen. Titta på filtret och se till att packningen inte är fast i sockeln. Med en ren butik handduk, torka sockel ren.
Byte

Applicera en film av ren motorolja på det nya filtrets packning, vilket hjälper till att skapa en tätning mellan packningen och sockeln. Skruva på det nya filtret på plats, men dra inte åt och eventuellt beröva sockeln. Addera två olika storlekar

innan du byter ut 2005 Camry s oljefilter, se till att du har köpt rätt storlek filtret. A 2005 Camry med en fyrcylindrig motor kräver en annan storlek filter än en sexcylindrig motor. Det finns inga universella storlekar för oljefilter, och tillverkarna har olika artikelnummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73736.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.