Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av en Auto batteri

Bilbatterier kan misslyckas av flera olika anledningar. Ibland glömmer att stänga av strålkastarna när de kommer till sin destination och det tömmer batteriet. Detta är ett mindre problem. Det finns ett antal andra faktorer som kommer att hindra ett batteri från att fungera korrekt och dessa kan oftast korrigeras ganska snabbt också. I andra situationer ett dött eller svagt batteri är en indikation på allvarligare problem, såsom generatorn. Ha alltid ett par byglingskablar i bagageluckan. Om inte generatorn ladda batteriet du kommer fortfarande att kunna starta bilen och göra det till bilverkstad. Saker du behöver
Startkablar
Stålborste
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om batteriet är problemet genom att stänga av strålkastarna och radio på. Om strålkastarna är normala och radion kommer på batteriet är förmodligen bra och du har en starter problem. Om de misslyckas med att komma på så har du ett batteri problem.
2

Öppna huven och kontrollera batteriets kablar och terminaler. Om du kan flytta kablarna på batteriet terminal hand de är för lös, och detta kan hindra bilen från att starta. Inspektera kablar och terminaler för tecken på korrosion. Korrosion kommer också hindrar bilen från att starta. Korrosion kan rengöras med en stålborste eller en anti-korrosion spray.
3

Kontrollera batteriet kabelns anslutning till startmotorn. Följ batterikabeln från batteriets pluspol till startmotorn. Kontrollera att anslutningen inte är löst.
4

Kontrollera att remmen mellan generatorn och batteriet är täta. Den energi som lagras i batteriet startar bilen och generator laddar batteriet när bilen är igång. Om generatorremmen är lös batteriet inte laddas. Tryck nedåt på bandet med handen. Bältet skall vara fast. Om du kan enkelt flytta den med handen är för lös och måste skärpas. Bälten uttjänt och måste bytas ut.
5

Kontrollera att batteriet får ström från generatorn. Använd en voltmeter. Anslut den röda positiva klämman på voltmetern till den positiva polen på batteriet och den svarta negativa klämman till minuspolen. Starta bilen. Voltmetern bör läsa 13,5-15 volt. Något mindre än 13 indikerar att generatorn inte fungerar.
6

Kontrollera om batteriet kan hålla laddningen. Batterierna har en livslängd mellan 3 och 5 år. dess livslängd påverkas av ett antal faktorer, inklusive hårt väder. Eftersom batterierna åldras sin förmåga att hålla laddningen försvagas. Biltema såsom Auto Zone kommer att testa ditt batteri gratis för att bestämma dess förmåga att hålla laddningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71998.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.