Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn i min Nissan Quest

Om du har märkt att batteriet på din Nissan Quest är inte helt vistas laddat eller kanske generatorn ljuset på instrumentbrädan har kommit på, kan det vara dags för en ny generator. Generatorn är hjärtat i elsystemet på din bil och ger inte bara betalt för batteriet utan också ström till lamporna, tändsystem och andra delar av bilen. Om du misstänker att generatorn är dålig, ta bort den och ta den till en Biltema för testning är en bra idé. Medan du är där, kan du köpa en ny om din bedöms vara defekt. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Isolera batteriets kabelkontakten från batteriet medan du arbetar.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Vrid spännaren medurs med hjälp av en hylsa och spärrskaft placerad på bulten i mitten av spännaren.
3

Skjut serpentin remmen från generatorn remskiva och lämna den om de andra remskivorna . Leta reda på kontakten kabelstammen på baksidan av generatorn. Lossa kontaktstycket genom att trycka in låstungan och dra kontakten ur generatorn.
4

bort den övre och nedre generator montering bultar med en socket och ratchet. Bultarna går in från baksidan av generatorn och kan tas bort genom att skjuta ut dem på samma sätt.
5

Lyft generatorn ur motorrummet. Sänk den nya generatorn på plats och för in de två fästbultarna till generatorn och fästena från baksidan av generatorn. Dra den övre fästskruven till 21 mul-pounds och den nedre bulten till 62 foot-pounds med hjälp av en momentnyckel.
6

Anslut generatorn kontaktdon kablaget till generatorn, se till att det låser sig i när du sätter in den i kontakten. Vrid Serpentine remspännaren med en hylsa och spärrskaft medurs för att frigöra spänningar och installera drivremmen.
7

Skjut bältet på plats på generatorn och kontrollera att det fortfarande är på de andra skivorna än sakta frigör spänningen och låt spännaren att dra åt bältet.
8

tillbaka negativa batterikabeln på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Provköra fordonet för att bekräfta att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71839.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.