Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vilka är fördelarna med katalysatorer?

Forskare arbetat med utveckling av katalysatorn för mycket av 1960-talet, men det var inte förrän 1973 som tidigare General Motors vd Robert Stempel övervakade dess framgångsrikt genomförande i en bil. Fördelar

katalysatorns enda syfte är att minska mängden skadliga föroreningar som produceras genom förbränning av kolväte-baserade fossila bränslen i bilar.
Fun Fact

katalysatorer minskar kolväteutsläppen med cirka 87 procent, kolmonoxid med 85 procent och kväveoxid med 62 procent under den förväntade livslängden för en bil.
Effektivitet

Inledningsvis trodde biltillverkare katalysatorn skulle göra bilar oöverkomligt dyr. Tvärtom, katalysatorer bara lägga ungefär två procent av kostnaden för ett fordon. 1985, Naturvårdsverket uppskattar att katalysatorer sparat minst 10 gånger mer i vårdkostnader än priset av en katalysator.
Nackdelar

Katalysatorer minskar bränsleeffektivitet en bil och det ökade priset på blyfri gas kostar konsumenterna mer i det långa loppet, men bara ca $ 684 till 1980 dollar, eller $ 1764,92 i 2008.
Varning

Som av 2010, katalysatorer är obligatoriska på alla bilar i USA. Federal lag anser det ett brott att ta bort det, och en bil utan man kommer antagligen inte passera en smog inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71738.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.