Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort bensintanken på en 1999 Toyota 4runner

Den 1999 Toyota 4runner använder en bränsletank monterad mellan rambalkar bakom bakaxeln på baksidan av kroppen. Tanken hålls på plats med tre bultar på ena sidan och två på den andra. Det är inklämt mellan bränsletanken släpplåten och ramen. Innan du tar bort tanken från lastbilen, vara säker på att bränslenivån är nästan tom. Att försöka avlägsna tanken med bränsle i det är svårt och mycket farlig. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
Jack
Skrot styrelse
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Tänger
Visa fler instruktioner

1

Tappa av bränslet ur tanken genom att ta bort avtappningspluggen på framsidan av tanken med en skiftnyckel. Var säker på att du har en dropplåt eller hink stor nog att rymma innehållet i tanken. Kör bränslet så lite som möjligt innan du tar bort tanken från lastbilen.
2

Placera en domkraft under mitten av bränsletanken beskyddare. Placera en stor bit skrot trä mellan domkraften och tanken beskyddare. Höj domkraften tills träet kommer i kontakt med tanken beskyddare.
3

Ta bort de fem fästbultarna från ändarna av tankens beskyddare med en hylsa och spärrskaft. Sakta sänka domkraften, så tanken och beskyddare att sjunka med det. Stanna när du har tillräckligt med utrymme för att nå in och ta bort anslutningar på tanken innan du sänker det hela vägen. Om du inte gör det, kommer du att bryta trådarna eller skada bränsleledningarna.
4

Lossa slangklämmorna vid basen av tank slang och ventil slang med en rak skruvmejsel. Dra slangarna bort beslagen på tanken och flytta dem ur vägen.
5

Koppla ur ledningsnätet från bränslepumpen på toppen av tanken genom att släppa låsningen och separera kontakten halvor. Tryck på de två flikarna tillsammans på klämman som håller fast bränsleledningen kommer från bränslepumpen med en tång. Ta bort klämman och dra linjen fri från fästet på tank.
6

Koppla ur ledningsnätet från bränslenivå sändande enhet på toppen, passagerarsidan av tanken. Sänk tanken hela vägen ner och ta bort den från under din 4Runner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72036.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.