Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bensintanken i en Jeep Cherokee

Byta bensintanken på din Jeep Cherokee är ett enkelt projekt du kan göra själv för att spara en kostsam reparation räkningen. Rust, allvarliga bucklor eller läckande tankar är alla kandidater till ersättare. Tanken är placerad på baksidan av jeep strax under bagageutrymmet. Den hålls på plats med hjälp av två stålband som fäster vid ramskenorna och passera under tanken, hålla den tätt mot en uppsättning av fästen på kroppen. Det kan vara bra att ha en andra person på plats för att balansera tanken vid demontering och montering, men det kan göras själv om du inte har hjälp tillgänglig. Saker du behöver
Sifon slang (tillval) katalog Jack
Jack står
SAE och Metric Hylsnyckelsats
SAE eller Metric skiftnyckel set
Tigersåg
Skruvmejslar
J bultar
Bränsletank
Bränsletank remmar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att din bensintank är tom, eller tömma gasen med en sifon slang innan du tar bort det.
2

Lyft baksidan av jeep med en domkraft placerad under bakre differential. Stödja Jeep på en uppsättning pallbockar under bakaxeln rören. Arbetet nivå, fast mark så att Jeep inte kan röra sig.
3

Placera en domkraft under den gamla tanken att stödja det som du tar bort skruvarna. Lokalisera de två muttrarna på J skruvarna på framsidan av tanken. Avlägsna muttrarna med en djup hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel. Om bultarna är kraftigt rostat, kan du behöva skära dem med en tigersåg och ersätta dem.
4

Låt banden falla till marken efter J-bultarna tas bort och sakta börjar sänka tanken med ordet jack. På framsidan av tanken att du kommer att se de elektriska anslutningarna och bränsleledningar som fäster tanken.
5

Ta filler slangen från påfyllningsröret inloppet på tanken att använda en skruvmejsel för att ta bort slangklämma.
6

bort bränsleledningarna från tanken. På äldre modeller behöver du en skruvmejsel för att ta bort slangklämmorna och ta bort gummislangar. På nyare modeller behöver du ett verktyg för att ta bort de kopplingar som kan köpas eller hyras på de flesta bildelar butiker.
7

Dra de elektriska anslutningarna som går från Jeep kroppen till tanken och sänk tank till marken. Ta tanken från under jeep så att du kan ta bort bränslepumpen och avsändare från tanken.
8

Leta låsringen som håller bränsletanken sändande enheten och bränslepump i tanken. Ta bort det genom att vrida det moturs tills det lossnar. Använd en flat skruvmejsel och en hammare för att slå det, var försiktig så du inte skadar den.
9

Ta avsändaren och pumpen från tanken och ställ in den i den nya tanken, orientera det precis som det var i den gamla tanken. Montera en ny packning och låsringen för att säkra den.
10

Placera ny tank under jeepen och ta upp det med uttaget tills du kan installera bränsleledningar och elanslutningar. Lyft tanken resten av vägen och stödja den med domkraft och en träbit.
11

tillbaka slangen påfyllningsröret till inloppet på tanken och säkra med en slangklämma. Dra den med en skruvmejsel, men inte åt klämman som det kommer att skada gummislangen.
12

Lyft tanken resten av vägen in i jeepen och installera remmar tank support. Montera muttrarna på J bultarna och dra åt dem tills banden är stabilt stöder tanken. Det bör vara stram, men dra inte åt muttrarna så mycket att du buckla eller krossa tanken med remmarna.
13

Placera domkraften under bakre differential bostäder och höja jeep utanför pallbockar . Ta läktarna och sänk Jeep till marken. Fyll på bränsle i tanken, kontrollera eventuella läckage och testa köra Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71590.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.