Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter strålkastarna på en 2001 Dodge Dakota

Byta strålkastare på en 2001 Dodge Dakota kräver samma procedur som används på 1997-2004 modeller. The Dakota använder en enda glödlampa för förarsidan och passagerarsidan med två element --- ett för halvljus och ett för helljus. Om ett av elementen i en enda glödlampa brinner ut, behöver lampan fortfarande bytas ut. Medan få till förarsidan glödlampa inte kräver avlägsnandet av strålkastare montering, gör passagerarsidan. Luften box aggregatet också kan tas bort för att få tillgång strålkastaren. Saker du behöver
T-10 Torx skruvmejsel
Ratchet, förlängning och 10-mm hylsa
Flathead skruvmejsel eller bända Tool Review ersätter 9007 kombinationen halvljus-helljus strålkastare

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Dodge Dakota efter att se det inre strålkastare strömbrytaren är i avstängt läge.
2

Approach det pannlampan som innehåller den felaktiga strålkastare.
3

Avlägsna förseglingen gummipackningen från insidan kanten av strålkastare montering genom att knäppa loss sina hållare.
4

Lokalisera fästskruven på den lägre korsningen av hörnet markör linsen och pannlampan och ta bort det med T-10 Torx skruvmejsel.
5

Använd skruvmejseln eller bända verktyg för att försiktigt avsätta styrtapp som håller linsen hörnet markör och kör-lampor linsenhet från lastbilen. Styrtappen är placerad på toppen bakom hörnet markör linsen. Koppla loss Extraljus och hörn positionsljus från aggregatet genom att vrida dem ett kvarts varv moturs och dra dem ur församlingen.
6

Ta bort de tre strålkastare-montering fästskruvar med ratchet, förlängning och 10-mm hylsa. En ligger på den övre inre hörnet, nästa ligger i nedre inre hörnet, och den sista är placerad längst ner i mitten Dra strålkastare församling framåt tillräckligt för att nå bakom det
7

. och dra ut stickkontakten kablaget från baksidan av strålkastaren uttaget.
8

Vrid låsringen av strålkastarens ett kvarts varv moturs för att rikta hållartungoma av ringen aktiveringströsklar spåren i aggregatet och ta bort strålkastaren från församlingen och ringen.
9

Installera den nya 9007 kombinationen strålkastare in i ringen och sedan in i pannlampan. Var noga med att inte vidröra glaset glödlampan av ersättare strålkastare. Kontakt med lampan med huden kommer att skapa en försvagad "hot spot" på lampan och få den att upphöra i förtid.
10

Anslut kontakten kablaget till strålkastarna uttaget och vända strålkastare montering, hörn markör eller kör-ljus montering och gummipackning förfaranden sealer för att återställa och avsluta jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72702.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.