Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort freon från en VVS-enhet

Det finns bara ett sätt att ta bort freon från en VVS-system, och det är med hjälp av en reclaimer. Maskinen är konstruerad för att fånga Freon, filtrera bort orenheter och spara den för framtida bruk. Det är olagligt att släppa freon i atmosfären. Freon innehåller fluorkolväten som är skadliga för miljön. När Freon avlägsnas från en HVAC-systemet, är mycket av den köldmedelsolja försvinner också och måste injiceras tillbaka in i systemet när systemet är laddat. Saker du behöver
Luftkonditionering reclaimer maskin
Visa fler instruktioner
1

Höja huven. Leta luftkonditioneringen höga och låga slangar sida och platsen för deras respektive Schräder ventiler. Den låga sidan slangen är den största en som är ansluten till kompressorn och löper till ackumulatorn. Den höga sidan slangen är den minsta diametern slangen och löper från kondensorn till brandväggen eller en H-block på brandväggen.
2

Anslut maskinen och se till att båda ventilerna på framsidan av maskinen är stängda. Öppna ventilen på tanken i den bakre delen av maskinen. Montera blå, låga sidolinjen från maskinen till den stora diametern låga sidolinjen Schraeder ventil. Installera röda high-side linje den minsta diametern linjen Schraeder ventil.
3

Öppna båda de blå och röda ventiler på maskinens framsida. Tryck på knappen märkt "Återställa" på tangentbordet. Maskinen kommer nu att ta bort all freon. När maskinen är klar, kommer det att dra ner systemet till cirka 20 inches av vakuum.
4

När maskinen stängs av, stänger både de röda och blå ventiler innan du tar bort de röda och blå linjer från systemet. Stäng ventilen till ackumulatortanken i den bakre delen av maskinen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71523.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.