Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder en multimeter för att mäta RPM

Multimetrar utföra olika tester på elektriska system i hemmet och på bilar. En bil multimeter har en extra funktion för att mäta varv per minut (RPM) på ett fordon med hjälp av en RPM induktiv pickup. Detta tillbehör klämmor på varje tändstift kabelnät att läsa varje gnista som initieras av ett tändstift och visa den i RPM-format. Saker du behöver
Automotive multimeter
RPM induktiv pickup
Bil
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn på bilen och öppna huven .
2

in en RPM induktiv pickup kontakten i en bil multimeter med de negativa och positiva tecken inför dig i det nedre vänstra jack hål. Pluskabeln pluggarna i RPM-uttaget och den negativa delen av ledningen ansluts till strömstyrka uttaget därunder.
3

Vrid ratten på multimetern till "RPM (1) ( 2) "för att slå på mätaren. Den nuvarande RPM inställning 1 eller 2 kommer att visas i displayen på höger sida. Tryck på de ovala knappen i mitten av den roterande ratten för att ändra från RPM 1 till RPM 2. RPM (1) läser varv per minut på motorer att eld en gång per varje två varv. RPM (2) inställning är för motorer som eld på varje varv.
4

Kläm induktiv pickup front leder till en tråd ovanför ett tändstift topp.
5

Kläm den andra tändkabeln på baksidan av den induktiva pickupen till slutet av kabelnätet som leder till distributören nära fördelarlocket.
6

Starta motorn. Läs RPM hastighet på den digitala displayen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75590.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.