Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

De typer av Wire Crimpning

Pressning är processen att ansluta en kabel till en terminal. Eftersom det är där tråden tar slut, ibland krympning kallas avslutande. Ett brett utbud av klämhylsor finns. De klassificeras efter hur de ansluter till tråden. Välja typ av krimp beror mycket på programmet. En krusning som används i din tvättmaskin kommer troligen inte att vara lämpliga för din bil. Typer pressningar
p Det finns tre grundläggande stilar av tråd pressningar. Dessa inkluderar den snabbkopplingen, ringen och spade. Var och en av dessa stilar har ett antal design varianter som påverkar hur kabeln är ansluten till terminalen. I en sluten-fat stil, den avskalade änden av kabeln införd i en cylindrisk ände av krimp. I en öppen-fat stil är änden hos terminalen formad som ett "U" och tillåter tråden att passera från toppen och nedåt. Pressningar kan ytterligare klassificeras med formen de gör efter att de har stängt. Former inkludera "O", "B", och "U" Den "B" crimp är vanligast i rak tråd applikationer. "B" kan användas i isolerade applikationer. Dock är "O" ofta att föredra och även krävs eftersom det inte skadar någon av invändig isolering.
Typer av pressverktyg

Ratchet stil och tång stil är de två grundläggande stilar av pressverktyg. Du kan också hitta kombinationen och verktyg specialitet. Oavsett vilken typ du väljer, kommer den pressverktyg klassificeras som antingen kopp till kopp eller peka på cup. Detta hänvisar till tänderna i den bitande kanten. Cup-till-kopp verktyg bildar en liten "O" kläms ihop, medan punkt-till-kopp verktyg har tänder som passar in hålen på motsatta sidan.
De fyra arbetsordning en bra Crimp

Crimp kan vara en av de mest effektiva sätten att avsluta dina kablar. Men om det görs på fel sätt, kommer pressning orsaka fel i hela systemet. Enligt Molex, kommer en expert pressning företag i Lisle, Illinois, följande fyra regler hindrar kontaktpressning problem:

"1.Välj rätt kontakt för din ansökan krav."

"2 . Använd den crimp verktyg som anges av terminalen tillverkaren. "

" 3. Korrekt justera och underhålla crimp verktyg i gott skick. "

" 4. Periodvis ersätta de delar som förskjuter metall (t.ex. ledare och isolering stansar, städ och fräsar terminal). "Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74058.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.