Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Installera Vägbeskrivning för en LT1 elektrisk vattenpump

General Motors tillverkade sin LT1 motor 1992-1997. Denna åtta-cylindrig 5,7-liters motorn är i en mängd olika fordon från General Motors som Chevrolet Camaro. Vattenpumpen i en LT1 motor kyler topplocken först innan flyter runt resten av motorn. Detta gör det möjligt för motorn att köras vid ett högre kompressionsförhållande, men gör också en defekt vattenpump mer skadligt för motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Behållare för kylvätska
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla från elektriska ledningar från kylfläkten. Ta bort höger kylfläktaggregat med en hylsnyckel. Ta vänster montering kylfläkten om din bil gjordes 1996-1998.
2

Placera en lämplig behållare under kylaren. Ta bort avtappningspluggen och knock sensor med en hylsnyckel. Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Montera knock sensor och avtappningspluggen.
3

bort luftfiltret och luftintaget kanal med en hylsnyckel. Koppla den övre och nedre kylarslangen från vattenpumpen. Ta värmaren slangen från vattenpumpen och spjällhuset.
4

Koppla den elektriska ledningar från kylmediet sensorn. Lossa hållarna för tändspolen fäste, och flytta tändspolen ur vägen. Ta bort fästet luftpump och koppla bort luftpumpen, om det behövs.
5

Lossa vattenpumpen montering bultar med en hylsnyckel. Lossa vattenpumpen och kasta sin packning.
6

Montera den nya packningen till den nya vattenpumpen och montera vattenpumpen. Dra vattenpumpen bultar till mellan 30 och 32 foot-pounds. med en momentnyckel. Montera luftpumpen om du tagit bort det i steg 4.
7

Fäst fästet tändspolen med en hylsnyckel, och bifoga de elektriska ledningarna för kylmediet sensorn. Anslut värmaren slangar till spjällhuset och vattenpump. Fäst kylarslangar till vattenpumpen.
8

Montera luftfiltret och luftintaget kanal med en hylsnyckel. Byt kylfläktarna som du tog bort i steg 1, och anslut den elektriska ledningar. Fyll kylaren med kylvätska.
9

Fäst kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera att läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75146.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.