Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Harmonic Balancer på en 1994 Ford F150

Ford F-150 är en full-size pickup truck med en 3/4-ton kapacitet. Ford har tillverkat denna populära lastbilen kontinuerligt sedan 1975. 1994 F-150 tillhör den nionde generationen av Ford F-series. Vevaxeln i detta fordon måste ha en motvikt för att dämpa harmoniska vibrationer som kan uppstå när vevaxeln roterar vid vissa hastigheter. Den harmoniska balancer kan vara en separat vikt eller helt enkelt ett vägt vevaxelremskiva, beroende på motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dropplåt för kylvätska
Gear avdragare
Box-end skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla kylfläkten svepning med en hylsnyckel, om du behöver ytterligare tillstånd för att få tillgång till vevaxeln. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avloppet och ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel. Tappa ur kylvätskan ur kylaren i dräneringstråget och lagra kylvätska för senare användning. Sätt tillbaka och dra åt avtappningspluggen.
2

Lossa kylvätskeslangarna från kylaren. Ta bort skruvarna som håller kylaren på plats med en hylsnyckel och lyfta kylaren ur fordonet. Vrid spännaren bulten för drivremmen moturs med en box-nyckel för att lindra spänningen på drivremmen. Lossa drivremmen från sina remskivor.
3

Markera vevaxelremskivan och vevaxeln med vit färg för att se till att du installerar skivan till sitt ursprungliga läge. Du behöver bara utföra det här steget om vevaxeln spjäll och vevaxelremskiva är separata komponenter i bilen.
4

Lossa skruvarna som fäster vevaxelremskiva till vevaxeln spjäll med en hylsnyckel. Du behöver bara utföra det här steget om vevaxeln spjäll och vevaxelremskiva är separata komponenter i bilen.
5

Ta bort den centrala bulten från vevaxeln spjäll med en hylsnyckel. Dra vevaxeln spjället från vevaxeln med en växel avdragare.
6

Rikta nyckeln spåret på nya vevaxeln spjället med nyckel på vevaxeln och montera spjället till vevaxeln. Dra åt den centrala fästskruven för vevaxel spjäll med en hylsnyckel. Fäst de kvarhållande bultarna som fäster vevaxeln spjället till vevaxelremskivan om spjället och remskiva är separata komponenter på din bil.
7

Montera drivremmen på vevaxeln remskiva. Montera kylare och fläkt svepning om du tagit bort dessa komponenter tidigare. Fyll på kylaren med kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75334.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.