Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Ren Sticky Lifters

Lyftarmplattor ljud kan vara resultatet av några olika problem. Ibland problemet beror på en sliten kamlob eller en böjd tryckstång. Felaktig ventillyftare justeringar, samt fysiskt skadade organ lyftare är också skyldiga. Många tekniker är överens om att en av de främsta orsakerna till ljud gasarmaturen är klibbiga ventillyftare orsakade av slam, till följd av dåligt underhåll. Rengöring klibbiga ventillyftare är inte en svår sak att göra efter att ta bort dem från motorn. Saker du behöver
Stötstång eller modifierad stjärnskruvmejsel
Liten skruvmejsel
Lösningsmedel
Små runda hård borste
butik trasa
Bärbar luftkompressor
Motorolja

Visa fler instruktioner
1

Placera lyften på en arbetsbänk, med tryckstången sitsen uppåt. Komprimera lyften genom att trycka ned tryckstången stolen tillräckligt långt för att ta bort låsringen genom att bända upp det från sin stol med en liten skruvmejsel. Använd antingen en gammal stötstång eller en stjärnskruvmejsel som har haft den punkt av det borttagna Phillips huvud och rundade över, att komprimera lyften.
2

Släpp långsamt kompressionstrycket på lyften för att säkerställa att trycket av fjädern inuti lyftaren orsakar inte lyftaren att demontera snabbt, sprida dess delar.
3

Rengör alla lyftaren delar genom nedsänkning dem i en motor rengöringsmedel och skrubba dem med en liten, rund, hård borste. Skölj lösningsmedlet bort lyftaren delar med vatten, och torka alla delarna noggrant med en trasa och /eller tryckluft från en portabel kompressor.
4

Smörj alla delar av lyften genom nedsänkning dem i motorolja innan återmontering lyftaren.
5

ihop lyften, följa instruktionerna i lyften, eller motortillverkarens verkstadshandbok.
6

Utför en läcka ned testet med en lämplig läcka ner testare för att säkerställa att oljan flödar inte ut lyften för fort. Om olja läcker ut lyftarna på en alltför hög hastighet, hydrauliskt tryck på tryckstången och ventilen kommer att försvinna, vilket resulterar i dålig intern lyftare smörjning och minskad motorprestanda. Följ instruktionerna från testarens tillverkaren, för att säkerställa fullgörandet av lämpliga testmetoder, samt att lyftarna ska utföra inom tillverkarens specifikationer. Byt ut eventuella defekta lyftare med nya.
7

Upprepa processen för alla klibbiga lyftare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75555.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.