Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du uppgraderar stötdämpare på en Nissan Frontier XE

De bakre stötdämpare på en Nissan Frontier XE är viktiga för de körförhållanden av fordonet samt dess bogsering kapacitet. Stötar vanligen ut var 60.000 miles eller när resan blir fuktig eller bouncy. Om chocker visar fett eller gnuggar olja på utsidan av styrröret, det är nog dags att byta ut dem med några nya. Saker du behöver
1/2 tum rachet drive skiftnyckel
1/2 tum metrisk Ratchet djup Hylsnyckelsats
Lug socket
Vise grepp
Hydraulisk Pair lyft
jack står
hjulblock
WD-40
Visa fler instruktioner
1

Block de främre hjulen för att förhindra att fordonet rullar när den lyfts. Använd spärrnyckel och klack uttag för att bryta loss klackarna på båda bakhjulen. Höj fordonet med hjälp av den hydrauliska lyften. Placera domkraften står i struktur poäng, sänk lyften tills fordonets vikt fördelas lika mellan de pallbockar och hydraulisk lyft.
2

bort klackarna och placera dem i hjulet för att se till de inte är felplacerad. Skjut hjulen under fordonet för extra säkerhet. Leta reda på de övre och undre chock bultar och spraya dem frikostigt med WD-40 för att lossa muttrarna.
3

Använd 1/2 tum Ratchet och rätt dimensionerad djupa uttag för att bryta förlora den övre muttern chock arm. Ta bort den undre muttern chock arm helt. Återgå till den övre muttern och försök att ta bort muttern med bara spärren. Använd vise grepp att säkra stötar om muttern snurrar oändlighet. Dra hela chocken ner och ta bort från armen fästen. Installationen är omvänt för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73923.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.