Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort den bakre Drivaxel från en Subaru All Wheel Drive

Ta bort den bakre drivaxeln eller kardanaxeln från din all-wheel-drive Subaru kan variera beroende på modell, men det grundläggande är detsamma över Subaru linjen . Den all-wheel-drive system använder en trans axel på framsidan och en växellåda med drivaxeln i bak. Den bakre-drivaxeln använder en slip ok i fronten för att ingripa med växellådan och en bult-på flänsen i den bakre där den ansluter den bakre differentialen. Borttagning av axeln kan göras med grundläggande verktyg som de flesta hem mekanik har i garaget redan. Saker du behöver
Jack
Jack står
tuschpennan
Wrench in
Hylsnyckelsats
Oljedroppningen pan
Visa fler instruktioner
1

Placera överföringen av din bil i neutralläge. Blockera framhjulen så att bilen inte kan rulla när det är på pallbockar.
2

Lyft baksidan av din Subaru från marken med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja fordonet, ta sedan bort domkraften.
3

Placera ett märke på den bakre drivaxeln monteringsfläns och ett motsvarande märke på flänsen med en paint penna. Dessa märken kan du placera drivaxeln och fläns i sina ursprungliga positioner under monteringen.
4

Leta upp de fyra skruvarna för bakre monteringsfläns där drivaxeln möter differential. Ta bort de fyra skruvarna med en skiftnyckel och sänka den bakre delen av drivaxeln till marken. Du kan behöva rotera axeln som du arbetar för att komma åt alla bultar.
5

Flytta framåt och lokalisera mitten lagret på drivaxeln. Ta bort de två skruvarna på vardera sidan av lagret som fäster den till kroppen med en hylsa och spärrskaft. Sänk ned axeln medan den fortsätter att stödja den på den sändande sidan.
6

Position en droppskål under den bakre av transmissionen växellådan där drivaxeln fäster vid denna. Skjut drivaxeln ur växellådan, var försiktig så du inte skadar tätning eller splines på utgående axeln.
7

bort drivaxeln från under bilen. Placera domkraften under bakre delen av bilen och lyft av den från domkraften. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71860.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.