Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man gör en ram för en Hoist

Lyftblock är kraftfulla lyftanordningar kan höja motorn i en bil, till exempel. Men att faktiskt fungera, en lyftanordning måste placeras på en ram. En robust hissa ram är inte så svårt att bygga ut vissa befintliga material. Processen liknar bygga en gungställning, men med vissa ändringar så att ramen för att stödja enorma vikter. En träram har förmåga att bära ett motorblock. Saker du behöver
3 träplankor, 8 fot med 2 inches med 6 inches
trälim
Clamp
Drill
Borr satt
6 bultar och muttrar, 7 tum
8 träplankor, 8 meter med 2 inches med 4 inches
Marker Sida 2 träplankor, 4 fot vid 2 fot vid 6 fot
Såg
Box med 3-tums träskruvar
kartong
Visa fler instruktioner
1

Placera de tre 2-av-6 plankor tillsammans, så att de skapar en 6-av-6-tums balk. Limma plankorna tillsammans. Spänn balken ner.
2

Använd en borr marginellt bredare än 7-tums bultar. Borra hela vägen genom strålen, skjut bulten igenom och skruva fast muttern på plats. Upprepa med de andra 7-tums bultar, avståndet dem jämnt längs balken.
3

Lägg två 2-by-4 plankor ovanpå varandra för att göra en 4-gånger-4 stråle. Skruva plankorna tillsammans med 3-tums träskruvar, sedan vända arb över och skruva ur den andra sidan. Upprepa ytterligare tre gånger för att göra fyra ben totalt.
4

Ordna två ben för att bilda sidan av en A ram. Den översta hörn av plankorna bör vara ca 6 inches isär, och bottnarna av plankorna bör vara ca 7 meter ifrån varandra. Limma och kläm fast balkarna ihop.
5

Placera en 2-by-4 över bottnen av en ram, så att den uppfyller båda yttre hörnen av en ram. Trace botten av denna träbit med en markör.
6

Skär av bottnarna på träram.
7

Skär de återstående 2-av-6 stycken i fyra 2-fot plankor. Placera en av de 2-meters bitar ca 6 inches nedanför toppen av A-ram och skruva fast med träskruv. Du behöver minst tre skruvar på varje sida av en ram.
8

Placera en 2-by-4 planka ungefär en tredjedel av vägen upp en ram. Linje upp i slutet av 2-av-4 med den sida av en ram. Klipp överskottet strålen från slutet. Skruva balken på plats.
9

Placera överskottet strålen från föregående steg på En ram mot botten. Klipp bort överflödigt trä. Skruv detta på plats.
10

Vänd En ram sidan över och bifoga en andra uppsättning tvärbalkar. Du behöver en 2-av-6 balk 6 inches från toppen och två 2-by-4 st längs sidan.
11

Upprepa föregående steg för att göra en andra A frame sidan.

12

Trace slutet av 6-tums strålen på en bit kartong. Klipp ut den här mallen.
13

Rikta in mallen så att den vilar på toppen av 2-av-6 planka. Spåra mallen.
14

Klipp överskottet trä för att skapa ett tomrum inuti En ram där du kommer att lagra balken. Upprepa spårning och skärning med den andra en ram.
15

Skjut slutet av 6-tums balk i springan ovanpå en ram. De två delarna bör vara på en 90-graders vinkel. Skruva balken på plats. Upprepa med den andra änden av balken och den andra en ram.
16

Håll en 2-by-4 planka på en 45-graders vinkel mellan den 6-tums balk och mitt 2-by -4 på en ram. Skruv detta på plats och trimma bort överskottet.
17

Bifoga din lyftanordning i mitten av 6-tums balk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74034.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.