Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Klipp oljespår i ett lager

skära spår i ett lager kan förbättra prestanda genom att öka ytarean som är i direkt kontakt med smörjmedlet. Det finns många olika sätt att göra detta, men det är alltid en bra idé, om möjligt, för att kolla med tillverkaren först. Vissa lagren fungerar inte så bra utan släta ytor. Saker du behöver
Oil notfräs
Vise
slipverktyg
Visa fler instruktioner
1

Använd en professionellt utformad notfräs om du arbetar på komplicerade Billager. Dessa maskiner är inte billiga, men de se en riktig klippa varje gång. Du kan också ta dina delar till en butik som har ett spår skärmaskin och har det gjort det.
2

Välj vilken typ av spår är bäst för lagret som du arbetar med. Omkretsspår kullager, där spåret går runt hela lagret, är bäst för vevstake lager eftersom de distribuerar smörjmedel väldigt jämnt. Flera spårlager, där spåren är helt enkelt skära i en icke-cirkulär mönster, används för att ge en mer generell ökning av smörjning.
3

Sätt lagret säkert i en butik vice om du skär ett perifert spår och du inte har specialutrustning för detta. Skär försiktigt runt den med ett slipverktyg. Detta kommer inte att vara nästan lika perfekt som en färdigköpta perifer betydelse, men kan fungera bättre än originalet.
4

Placera lagret ordentligt i skruvstäd om du skär flera spår. Gör fyra raka spår ner sidorna av lagret. Du kan klippa mer eller mindre beroende på hur mycket yta du vill smörjmedlet att kontakta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75701.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.