Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ren bil Insprutare

Bil bränsleinjektorer kan bygga upp korrosion som påverkar motorns prestanda och bränsle timing. Förfarandet för att rengöra dem är liknande på de flesta fordon. Dock är vissa spridare avsedda att bytas ut och kan inte rengöras. De är en fast kropp som inte kan tas isär. Konsultera servicemanualen för din årsmodell bilen innan proceduren. Saker du behöver
Linje skiftnyckel Sida 2 open-end box slutet skiftnyckel
Mekanik sandpapper
Absorberande spill pads
Shop handdukar
Bränsletrycksmätare Kundservice manualen för din årsmodell fordon
Injector rengöring lösningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Lägg ett vätskebränsleinjektorn renare att bensintanken. Rengöringsmedel kan köpas hos din lokala delar hus eller genom dig bilhandlare. De är relativt billiga och rädda dig från att behöva ta bort spridarna. Om injektor renare inte klara dem, måste du använda följande metoder för att diagnostisera och rengöra dem.
2

Installera bränsletrycksmätaren i gängade porten på bränslefördelningsröret. Ta av locket från bränsleskenan port, och försiktigt skruva tryckmätaren i porten. Kontrollera din servicemanual för acceptabel rail trycket. Starta fordonet och övervaka bränsletrycket järnväg. Om det är inom acceptabla gränser, finns det ingen anledning att ta bort och rengöra injektorer. Om tryckavläsningen är utanför acceptabla gränser, stänger bilen av, ta bort manometern och skruva tillbaka locket på plats. Addera 3

din vård ska motorn svalnat helt innan du försöker detta förfarande . Demontering av spridare medan motorn fortfarande är varm kan leda till att bränslet antänds och orsaka en eldsvåda. Tillåt minst 2 timmar för motorn att svalna. Placera din skiftnyckel rutan änden på bulten huvudet som håller injektorn på plats. Använd din linje skiftnyckel för att lossa kontakten bränsleledningen tills det klarnar trådarna.
4

Flytta bränsleledningen så att injektorn kommer att klara det när de tas bort. Använd din skiftnyckel box slut för att skruva loss injektorn bulten och ta bort injektorn. Placera dina absorberande kuddar så att bränslet fortfarande är i ledningen kan absorberas av dynan.
5

Demontera injektorn med det förfarande som beskrivs i servicehandboken. Använd din luddfri handduken och rengöringsmedel för att avlägsna eventuella korrosion på injektorn delarna. Återmontera med din procedur servicemanualen och din obestämd box fast nyckel för att installera injektor. Dra injektorn bulten tills ordentligt. Använd din linje skiftnyckel för att säkra kopplingen bränslefördelningsröret. Dra åt tills ombonad. Använd denna procedur för varje injektor i din motor. Före start av fordonet, se till att all kvarvarande bränslet tas ut från motorn och injektorer.
6

Anslut bränslemätaren rail tryck till porten på bränslefördelningsröret. Pumpa gasen tre tid att ta bort all luft ur bränsleledningarna, och starta bilen. Övervaka bränsletrycket. Om trycket ligger inom godtagbart intervall, har du slutfört proceduren. Om järnvägen trycket ligger utanför acceptabelt intervall, kommer ytterligare diagnosen vara nödvändig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71002.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.