Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man kontrollerar för bränsletillförsel i en Chevy Cobalt

Chevy Cobalt infördes 2005 som Chevrolets kompakta eller subcompact bil. Modellens bränsletillförsel är elektroniskt gasspjäll-styrd sekventiell multi-port bränsleinsprutning. Höga flöden injektorer är ett tillgängligt alternativ, används främst med motor uppgraderingar kompatibla med användning av lustgas. Tecken på nedsatt bränsletillförsel inkluderar låg effekt, hård start och motorn stannar under körning. Saker du behöver
skiftnycklar av varierande storlek
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Chevy Cobalt när motorn är kall.
Sida 2

Leta bränsle port provtryckning på Cobalt motorns bränsleledning. Om du behöver hjälp med att hitta det, se bruksanvisningen för ett diagram över motorn.
3

Ta av locket från testporten och bifoga en vanlig bränsletrycksmätaren. Skruva fast kontakten på ordentligt så att du får en riktig behandling.
4

Håll mätaren så att du kan se ratten. Be en medhjälpare att vrida tändningsnyckeln till första läget. Starta inte bilen. Titta på nål lösa. Anteckna detta som det första trycket behandlingen.
5

Ta vakuumledningen från bränslepump tryckregulator och kontrollera bränsle. Läs i bruksanvisningen för linjens läge. Inget bränsle bör vara närvarande i ledningen. Om det finns, är de motorproblem sannolikt orsakad av en defekt bränslepump tryckregulator, vilket innebär att bränslet inte är tillräckligt tryck när de skickas till spridarna, så det finns inte tillräckligt med bränsle i motorn för att det ska fungera ordentligt. Om det inte finns någon bränsle, sätt tillbaka vakuum linje och fortsätta med bränsletillförsel diagnostik.
6

Starta motorn och låt den gå på tomgång medan du tar bort vakuum linjen igen. Titta på tryckmätaren. Det måste registrera sig mellan fem och tio pounds psi. Om nålen inte rör sig, är tryckregulatorn fungerar och behöver bytas.
7

Låt motorn vara igång och titta på manometern som en hjälpare fungerar gasreglaget. Mätaren måste registrera cirka fem psi. Om den flyttas nedåt, är bränslepumpen fungerar och behöver bytas ut. Ett annat alternativ är att bränslefiltret är igensatt och behöver bytas.
8

Starta motorn och ta bort bränslepumpens relä när motorn är igång för att avlasta bränsletrycket inuti motorn. Varje trycksatt bränsle i ledningarna används och motorn snabbt dör, så avlägsnande av bränslefiltret utan fara. Stäng av motorn.
9

Inspektera bränslefiltret för träskor. Använd två skiftnycklar storleken av bränslefiltret beslag. Det finns två beslag som skiljer sig i storlek. Ta tag i beslag med skiftnycklar och sedan drapera en trasa eller butik trasa över beslag och skiftnycklar för att fånga några trycksatt bränsle som fortfarande kan lura i ledningarna. Håll nyckeln griper själva filtret och vrid den andra moturs tills bulten kommer ut. Ta bränsleledningen, ställa bulten och brickor på en säker plats, och upprepa detta steg för den andra sidan av bränslefiltret.
10

Använd en platt skruvmejsel för att ta bort klämman som håller bränslefilter på plats. Ta bort bränslefiltret från Cobalt noggrant som bränsle är kvar inne i filtret.
11

Inspektera bränslefiltret visuellt för träskor och återmontera Chevy Cobalt med ett nytt filter om det är nödvändigt. Bara vända filtret borttagningen att installera om gamla eller installera ett nytt filter. Om filtret är i funktionsdugligt skick orsaken till bränsletillförsel problem är en defekt bränslepump.
12

Ta bränsletrycksmätaren och sätt på locket testport.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71001.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.