Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Batteriet Specifikationer för en 1991 Honda Accord Kombi Ex

Honda Accord EX vagn infördes 1991. EX var den exklusiva versionen av Accord kombi, med en 140-hästkrafter motor och fyra hjul låsningsfria skivbromsar. Accord vagnar är kända för sin tillförlitlighet, men de flesta ägare kommer att behöva köpa minst ett nytt batteri under sin bils livstid. Om batterier

flesta bilar kräver ett 12-volts, sex-cell, negativt jordat, bly-syra batteri. Batterier produceras av ett antal tillverkare. Batterier skiljer sig i deras kalla-cranking ampere och reservkapacitet. BatteryFAQ.org rekommenderar att köpa ett batteri med maximal tillgänglig reservkapacitet och de maximala kall-cranking ampere för ditt klimat. Cold-cranking ampere (CCA) kan variera från 450 till 850. Om du bor i ett kallare klimat, bör du välja ett batteri betygsatt med högre CCA.
Batteri storlek

Batterier indelas i "BCI gruppnummer," vanligtvis kallas till som "storlekar." Den numeriska batteri storlek, såsom 24, 35 eller 75, tar hänsyn till de fysiska dimensionerna av batteriet, huruvida terminalerna är på toppen eller sidan, och dess polaritet. Den 1991 Honda Accord EX vagn kräver batteri storlek 24. Storlek-24 batterier är inte större än 10.25 inches i höjd, 6,8125 inches bred och 8,875 inches lång. Var noga med att inte köpa en storlek-24F batteri, vilket skulle ha anslutningarna omvända.
Batteriernas

Batterier stämplas med ett tillverkningsdatum. Eftersom batterier är färskvara, bör du alltid välja ett batteri som produceras inom det senaste året. BatteryFAQ.com rekommenderar endast köp ett batteri tillverkad i de senaste sex månaderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73759.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.