Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur testdäck

Rätt mönsterdjup och däcktryck ökar din säkerhet på vägen. Om endera är felaktigt, sätta dig själv på en större risk att förlora kontrollen över bilen. Ett alltför lågt mönsterdjup kan leda till att du hydroplane i våta eller isiga förhållanden. Vem som helst kan testa däck för att avgöra huruvida de upprätthåller rätt mönsterdjup och tryck. Testa dina däck kommer inte bara hålla dig säkrare --- det kommer också att spara pengar i det långa loppet. Saker du behöver
Lufttrycksmätare
Penny
Visa fler instruktioner
1

Använd en lufttrycksmätare att avgöra varje däckets lufttryck, Placera mallen över varje däckets ventil och spela tryckavläsningen visas på mätaren. Kolla din instruktionsbok för rekommenderat däcktryck.
2

Kontrollera däcktrycket minst en gång i månaden --- och ännu oftare under de kallare månaderna. Lufttrycket minskar när temperaturen sjunker, uppmärksamma under vintern
3

Bara kolla dina däck efter att de har satt några timmar,. Om du kolla däcken direkt efter körning, kan du få en felaktig avläsning.
4

Placera ett öre i några mönsterdjupet runt däcket med Abraham Lincolns huvud mot dig och upp och ner. Om du inte kan se alla Lincolns huvud, har dina däck mer än 1/16 tum i mönsterdjup. Om du kan se alla Lincolns huvud, har däcket mindre än 1/16 tum på djupet och du behöver byta dina däck.
5

Kontrollera däckens indikatorerna --- upphöjda sektioner i botten av mönsterdjupet --- för mönsterdjup. Om indikatorerna är även med utsidan av slitbanan, så dina däck inte är säkra och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70823.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.