Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur Sänk reservdäcket på en 2002 Ford Expedition

Däck är inte billig när du har en SUV som 2002 Ford Expedition. Ford Motor Company som detta fordon med en fullstor reservdäck. Däcket är av samma storlek som resten av däcken på bilen, men stålfälg kan se lite mer robust. Åtkomst till reservdäcket underlättas genom att sänka mekanism, som inte kräver så mycket kraft eller någon mekanisk skicklighet att manövrera. Saker du behöver
Jack handtag
Däck järn
Jack
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på expeditionen, och snäppa loss jack handtaget från klippen på toppen av vindrutan bricka flaskan och på toppen av radiatorn svepning. Öppna den bakre liftgate, öppna sedan den högra bakre panelen tillgång trim. Avlägsna däcket järn från fasthållaren klipp och ställ den på akterdäck. Vrid luftfjädrat omkopplaren till "OFF" läge, om din expedition är utrustad med luft-fjädringssystem. Omkopplaren är placerad på passagerarsidan, precis framför dörrkarmen nära golvet. Vrid hjulet på domkraften fästelement fästet motsols för att släppa spänningen på uttaget
2

. Avlägsna domkraften från SUV. Montera tvådelade däck järn, om sådan finns, genom att snurra den raka spetsiga änden på den böjda lug skiftnyckel slutet
3

Avlägsna åtkomstplugg från däcket styrröret -. Strax ovanför den bakre stötfångaren - genom att vrida kontakten moturs. För in den raka änden av jacket handtaget i styrröret, tills jack handtaget motstår varje roterande rörelse. Detta indikerar att domkraften handtaget är fäst i reservdäcket sänkmekanismen.
4

Vrid jack handtaget moturs tills reservdäcket vilar platt på marken. Lay nära reservhjulet och lyft däcket uppåt i en vinkel. Tryck däcket nedhållande hållaren genom centrum nav på hjulet. Du kommer att behöva lite slack på reservdäcket sladden för att stänga av hold-down hållaren åt sidan för att få det genom centrum hjulet hålet.
5

Lossa muttrarna på den punktering när fordonet är fortfarande på marken, med däck järn. Placera domkraften under fästpunkten nära den drabbade däcket. Sätt domkraften handtaget i samma område, på domkraften, och rotera jack medurs tills hjulet och däcket är ca 1 cm från marken. Ta bort hjulmuttrar lug
6

, ta sedan bort punktering från expeditionen. Var uppmärksam på eventuella exponerade stålband, och inte greppa däcket direkt. Använd hjulet ansiktet som en gripande punkt att undvika att din hud blir punkteras av exponerade stålband. Ställ punktering med hjulet nedåt på marken, bakom SUV.
7

Sätt i reservdäcket på SUV, och dra åt muttrarna tills de ligger tätt. Sänk Expedition till marken, och dra åt muttrarna ytterligare, använda din kroppsvikt för att tillämpa vridmoment tryck. Placera dig själv för att pressa däcket järn och samtidigt dra åt muttrarna, så att dra däcket järn inte kan ge rätt mängd vridmoment. Om du är osäker på din förmåga att tillämpa tillräckligt vridmoment för hjulmuttrarna, kör till närmaste serviceverkstad för att få dem vridmomentbelastas.
8

Sänk domkraften tills den är helt komprimerad, med hjälp av domkraft handtag. Ställ domkraften handtag och däck järn inuti baksidan av SUV. Sätt domkraften handtaget tillbaka in i styrröret, precis ovanför den bakre stötfångaren. Skjut den drabbade däcket under expeditionen och sätter däcket håll-ned hållaren genom centrum av hjulet. Rotera jack handtaget medurs tills däcket och hjulet pressas mot botten av SUV. Applicera inte vridmoment tryck reservdäcket mekanismen, eller du kan skada mekanismen.
9

Avlägsna domkraften handtaget från styrröret, och ställ in den i baksätet. Sätt i kontakten i lastrummet ner konsolen, i höger bak. Snurra håll ned medurs hjulet ordentligt fästa domkraften. Separera däck järn genom att rotera de motsatta delarna motsols, om du har en två järn bit däck. Ställ däcket järn i hållaren, sedan installera rätt bakre beklädnaden och låsa de två flikarna. Gå till passagerarsidan av Expedition och vrid luftfjädrat omkopplaren till "ON" läget, när SUV är på marken.
10

Ställ jack handtag ovanpå radiator svepning och vindrutan bricka flaska. Tryck på jack handtaget in i brickan flaska klipp, sedan in klippen på radiatorn svepning. Utsätt inte överdriven kraft för att ställa in jack handtaget på plats, eller så kan du bryta plastkåpan eller brickan flaskan. Stäng huven och den bakre liftgate. Gå till närmaste däckverkstad bensinstationen, för att se alla fyra däcken har rätt lufttryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70917.html

Previous:
Next: No

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.