Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Anvisningar för byte av en vindruta

Den vindrutan hjälper till att ge den övergripande strukturell integritet flesta moderna bilar så korrekt installation av auto glas är avgörande för säkerhet och tillförlitlighet. Vattentäta uretanlim obligationer auto glas på fordonet så att de fungerar tillsammans som en enda enhet för att stärka auto organ. Processen att byta en vindruta är inte svårt, och kan göras hemma med lämpliga verktyg och korrekt förfarande. Saker du behöver
skyddsglasögon och handskar
skyddande folie
Hylsnyckelsats
Borrmaskin med skruvmejsel fastsättning
Vindruta skärande kniv
Vindruta bända Tool Review Smörjning aerosol
Sugkopp
Aceton
Vindruta primer
Vattentäta uretanklistret
Trädgårdsslang
självhäftande gummilister
Visa fler instruktioner
1

Använd skyddsglasögon och handskar vid alla tillfällen när du arbetar med auto glas. Täck instrumentpanelen och sätena i kupén med skyddande folie i händelse av krossat glas. Ta vindrutetorkarna med en hylsnyckel och lister fönster från hela vindrutan med en effekt bifogad borrmaskin skruvdragare. Också ta bort huven kåpa med en skruvdragare. Kåpan är en gummitätning som agerar en barriär mot vatten tränger in i fordonet bakom huven.
2

Skär alla gummilister med en vindruta kniv och dra bort det från glaset. Smörj kanten på vindrutan, i bilen och ut, med smörjning aerosol. Skär bort uretan pärlan runt glaset. Den uretan pärlan är den ursprungliga limmet som används för att installera vindrutan. Sätt i vindrutan kniven mellan auto organ och glaset, och håll kniven så att den förblir i vertikalt läge medan samtidigt dra mot dig. Gå sedan in i bilen och upprepa, skära uretan pärla med vindrutan kniven. Om det behövs, använd en vindruta pry att lossa glaset. Lyft glaset ut med en sugkopp.
3

Förbered den nya vindrutan för installation genom att rengöra kanterna med aceton för att avlägsna eventuell kvarvarande damm eller skräp. Rengör även kanten av kroppspartiet där glaset kommer i kontakt med fordonet. Denna struktur kallas flänsen. Applicera primer till kanten av glaset och runt flänsen. Applicera därefter en ny sträng av uretanlim runt flänsen, en lång kontinuerlig remsa av lim som kommer att sprida sig och band med glaset och auto organ. Den mängd lim för att tillämpa är lika med djupet av flänsen där glaset vilar mot fordonet.
4

Ställ glaset över uretan vulsten utan dröjsmål. Uretan sätter nästan omedelbart. Sänk vindrutan med en sugkopp. Kolla efter läckage runt vindrutan med vatten från en trädgårdsslang.
5

Byt gummilister runt utsidan kanten av vindrutan om fordonet hade en. För in fliken på undersidan av avdrivningen i springan mellan glaset och fordonet, och ta bort remsan för att exponera den självhäftande på undersidan av den strippning. Sätt tillbaka kåpan, vindrutetorkarna och lister. Ta bort plastfolien från kupén, rengör den nya vindrutan, och bilen är redo att köra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59627.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.