Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter en Audi TT Vindruta

Lagen kräver ersättning av en vindruta för en spricka som är större än storleken på ett kvartal. Din vindruta är en av de viktigaste säkerhetsanordningarna i din bil. En defekt eller felaktigt installerade vindrutan kan leda till allvarliga skador. Om din TT erfar en roll-over, kommer vindrutan hålla bilen från att kollapsa. Det rekommenderas att installationen görs av en professionell, men om du tar dig tid och är noggrann, kan du göra det själv. Saker du behöver
Stora dukar vinyl droppe
Maskeringstejp
Rakblad
skruvmejsel
Små kofot
Sandpapper
bindemedel
Silikon
Skyddshandskar
Säkerhet glasögon
Visa fler instruktioner
1

Inspektera vindrutans ram. Om det finns bucklor, nedskärningar eller korrosion, få den reparerad. Den nya vindrutan inte binder till en böjd ram.
2

Lägg ner dukar vinyl droppe under huven och instrumentbrädan. Vindskydd är gjorda av säkerhetsglas, och om det är hit, kan den splittras i många små bitar.
3

bort torkarbladen och armar med en skruvmejsel.
4

Ta bort gummi trim. Mejseln under listen. Lyft och dra trim helt utanför bilen.
5

Bryt täta genom att skära runt vindrutan med ett rakblad.
6

bort vindrutan. Sätt spett under vindrutan. Bänd försiktigt glaset upp. Gå runt hela vindrutan långsamt. En assistent kan hjälpa dig att lyfta glaset ur bilen.
7

Sand monteringsytan och ny vindruta. Sand hela området av monteringsytan. Applicera din bindemedel på vindruteramen. Rub din sandpapper längs den inre kanten av den nya vindrutan. Applicera bindemedel på den slipade ytan på den nya vindrutan.
8

Applicera silikon. Lägg en vulst längs kanten av monteringsområdet. Lämna inga luckor.
9

in den nya vindrutan. Lägg försiktigt den nya vindrutan i ramen. Applicera slät och jämnt tryck över vindrutan. Efter bindemedlet har satt, byt ut gummit trim med handen. Installera torkarbladen och armar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59568.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.