Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man reparerar Minor Vindruta Skador

Det finns olika sätt och flera produkter tillgängliga för både proffs och gör-det-självare att reparera mindre vindrutan skador. Hartser, såsom epoxi, används för att fylla i mindre chips och sprickor. Bilverkstäder kit kan köpas, oftast för $ 15 till $ 30, och innehåller gnugga föreningar och andra objekt såsom en sugkopp, sprutor och harts-lim. De verktyg du behöver beror på vilken typ av skador på vindrutan. Små chips och sprickor, omväxlande kallas bullseyes, halvmånar och sprickor stjärna, kan oftast hanteras av en DIYer. Stora skador bör repareras av proffs. Saker du behöver
tvål och vatten
Vindruta reparationssats
nagellacksremover kommenterar: Mineral sprit
ren trasa eller pappershanddukar
tvåkomponentsepoxi
Rakblad
Ammoniak eller fönsterputs
Visa fler instruktioner
Använda en reparationssats
1

Ta bort eventuellt skräp eller flisas glas från det skadade området. Rengör vindrutan med tvål och vatten och låt det torka ordentligt. Försök inte att reparera ett chip större än en halv tum eller en spricka längre än två inches.
2

Applicera sugkopp på insidan av fönstret direkt över chipet för att ge stabilitet. Addera 3

Placera plast eller gummi skiva över det skadade området på utsidan av fönstret (ta bort plast stöd först).
4

Punch ett hål i skivan med den kon som är förutsatt i satsen.
5

in harts förfylld spruta in skivan och sakta dra ut kolven för att skapa en lufttätning. (Du kan behöva lägga plasten på sprutan med några byggsatser.)
6

Tryck tillbaka kolven in för att administrera harts. Titta det skadade området noggrant för att säkerställa att du inte över-fylla området. Det är lättare att lägga till mer harts än att försöka ta bort överflödigt lim.
7

Låt utrustningen på plats och Låt massan torka i 10 minuter (eller enligt tillverkarens anvisningar). Kontrollera om det finns luftbubblor i plasten. Om några bubblor finns, jämna ut dem eller ta bort plasten och börja om igen. Ta ut kolven, skivan och sugkopp och låt vindrutan för att torka i minst fyra timmar.
8

Rengör området runt det reparerade området med ett rakblad. Använd nagellack remover om nödvändigt, rengör vindrutan med fönsterputsmedel.
Använda Epoxi
9

Rengör vindrutan enligt instruktionerna i reparationssats metoden.

10

Blanda innehållet i de två tuber epoxi per instruktionerna på produkten. Du måste blanda epoxi med den rätta förhållandet.
11

Sprid ut epoxin i chipet eller spricka med en spackel. Använd epoxi sparsamt för att undvika överskott rengöring. Arbetet epoxi i det skadade området med spackel, utjämning och avlägsna överflödig epoxi. Torka överflödigt lim från vindrutan med en trasa indränkt i nagellacksremover eller lacknafta. Torka inte direkt över chipet. Du kan åtgärda eventuella uppbyggd med ett rakblad när epoxi torkar.
12

Låt epoxin härda enligt tillverkarens anvisningar, oftast över natten.
13

Avlägsna överskott epoxi med ett rakblad efter det torkar. Rengör vindrutan med fönsterputsmedel och inspektera reparation från både utsidan och inuti fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59608.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.