Hur Ändra dimension för en Dodge Truck

Det kan hävdas att däcken är den enskilt största bidragande faktorn till fordonets prestanda. De är den enda delen av din lastbil som faktiskt berör vägen (eller stig eller stenar), och finns i en mängd tillräckligt sort som du drastiskt kan förändra bilens prestanda utan några andra modifikationer. Däckstorlek är så viktigt att byta dem är ofta en av de första saker som prestanda entusiaster gör, omedelbart följt av fjädring modifieringar för att passa större. Saker du behöver
Nya däck
Hastighetsmätare korrigering kit eller re-programmerare
Visa fler instruktioner
1

Utvärdera dina behov. Stora däck kan se cool på motorvägen, men de kommer att göra dig lite bra om trucken välter eller blir så dålig bränsle körsträcka som du inte kan köra den. Såvitt dimensionering går, 285/70/R16 däck är ungefär det största du kan passa på en Ram 1500, men förväntar oss att gnugga när du vrider på ratten vid fullt rattutslag, 265/75/R16 däck är mer krångel- fria alternativ. Om du har en 2500-serien, kommer 33-tums-höga däck passar med en minimal gnugga samtidigt som du vrider.
2

Köp däcken och få dem installerade på din lokala däck installatör. Du kan göra det själv om du har utrustning, men du vill ha däcken balanseras ändå. Du kan lika gärna betala ytterligare $ 8 eller så för att få dem monterade.
3

Provkör trucken på en spårig väg eller stig att testa för hjul gnugga. Du är nästan säker på att uppleva lite under extrema förhållanden, hur mycket du anser acceptabelt är upp till dig. Om hjulen regelbundet gnugga under ordinarie körning på gatan, måste du titta in i en 1 - till 2-tums fjädring lift kit. Lift block är billiga och lätta att installera, men använder dem på framsidan styraxeln är farligt. Satsa på en uppsättning av eftermarknaden blad eller spiralfjädrar om du behöver höja fronten.
4

Rätta din hastighetsmätare. Större diameter hjul reser längre per rotation än mindre, så din lastbil hastighetsmätare kan läsa flera miles per timme under den hastighet du faktiskt reser. Många Dodge lastbilar producerats sedan OBD-II (omborddiagnos, serie 2) infördes 1996 har elektronisk hastighetsmätare som du kan programmera för att kompensera för däckbyte. En eftermarknaden "power programmerare" som de som säljs av banker, kommer Hypertech och Bully Dog kan du både korrekt hastighetsmätaren och åter trimma motorn för lite extra effekt. Annars bör din lokala Dodge återförsäljare erbjuda tjänsten mot en avgift. Ägare av äldre lastbilar måste byta ut dreven hastighetsmätarvajern i överföringen fallet för en ny uppsättning kalibrerad för att arbeta med sina däck. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98219.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.