Hur man beräknar ett däcks Diameter

Storleken av ett däck ger information om fälgen är dimensionerad för, bredden på däcket, och dess proportioner. Höjden eller diametern hos ett däck är inte direkt ingår i storlek. Däck diameter kan vara viktigt om du ändrar däckstorlek och vill se till att den nya storleken kommer att passa i hjulet utrymmet i fordonet och inte gnugga eller binda. Instruktioner
1

Lokalisera däckstorlek på däcksidan och skriva ner det. Den däckdimension kommer att vara i en form som ser ut så här: 245/65R17. Det kan finnas fler bokstäver före eller efter storlek, men denna information är storleken deskriptor för däcket.
2

Beräkna sektionen höjden av däcket genom att multiplicera Däckbredden gånger bildförhållande. Däckbredden är de tre första siffrorna i däckets storlek i millimeter. Bildformatet är de två siffrorna efter snedstrecket innan R. I exemplet ovan, skulle bredden av 245 mm multipliceras med bildformatet 65 procent, vilket resulterar i en del höjd av 159,25 millimeter.
Sida 3

Multiplicera gånger avsnittet höjd två och konvertera till inches med en koefficient på 0,03937. För exemplet däckstorlek skulle multiplikation vara 159,25 gånger 2 gånger 0,03937 ger ett däck höjd 12.54 inches. Denna höjd är måttet på däcket ovanför och nedanför kanten.
4

Lägg beloppet däckhöjden till fälgdiameter. Hjulet storlek anges efter R i däckdimension. I exemplet däcket går på en 17-tums fälg. Lägga däckets höjd till fälgdiameter ger en total däckets diameter av 29,54 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98207.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.