H /T Vs. A /T Däck

Med de dussintals olika förkortningar och beteckningar på marknaden idag, kan däcket shoppa vara en förvirrande och nästan godtyckligt erfarenhet. Men det finns mer att val av däck än att bara hitta en uppsättning som passar till rätt pris. Du måste ta en ärlig titt på hur du kör, var du kör och vad du förväntar dig av ditt fordon. Syfte

kokar Highway prestanda ner till hur mycket gummi dina däck sätter på vägen. För acceleration, inbromsning och kurvtagning varje bit av gummi i kontakt med trottoaren motsvarar ökade dynamiska gränser. Men de breda fläckar av gummi som används på motorvägen däck tenderar att flyta över ytan av sand, lera och gräs utan att gräva i för dragkraft. Detta är den främsta skillnaden mellan H /T (Landsvägsmönster) och A /T (all terrain) däck.
Slitbana

Off-road Traction handlar om att sätta så många högar per kvadrattum tryck ned som möjligt. A /T däck är utformade som fotboll knapar, deras knölig slitbanan bryter den yta på vilken de rider, så att du kan lägga mer kraft nedåt. H /T däck är i grunden personbilsdäck med mycket raka slitbanan spår (lameller) till hävert vatten borta samtidigt som så mycket kontakt som möjligt mellan fordonet och vägen.
Construction

H /T och A /T är internt likartade, men A /Ts tenderar att ha tjockare och starkare gummi för att klara påfrestningarna i off-road missbruk. H /T däck i allmänhet har tjock metall förstärkande bälten och styva sidoväggar, som hjälper dem att behålla sin runda form när cruising på vägen.
Fuel Economy

H /T däck är speciellt inriktad mot landsvägskörning, vilket innebär att bränsleförbrukningen är högre prioritet än direkt dragkraft. H /T däck använder specialiserade mönsterdjupet, gummiblandningar och interna strukturer för att minska rullmotståndet. Rullmotståndet är en funktion av hur väl de däck grepp på vägen. Hög rullmotstånd ger mer dragkraft men sämre bränsleekonomi, lägre motstånd gör det motsatta. Nästan utan undantag, kommer H /T däck får bättre bränsleekonomi än A /Ts. Addera Hållbarhet

A /TS knölig däck är speciellt utformade för att öka punkt- kontakttryck. Även om detta är en bra sak för terrängförhållanden, uttrycker det mycket stress på slitbanan när på asfalt. A /T: s höga kontakttryck tenderar att göra det slits ut snabbare än en liknande H /T när den används på motorvägen. Även om många konsumenter som använder A /T däck kommer att välja bredare däck (vilket hjälper till att kompensera för slitage problemet), A /T däck kommer nästan alltid slits ut snabbare än H /T däck med liknande dimensioner.

Noise

Off-road orienterade A /T däck tenderar att ha stora, fyrkantiga slitbaneblock. När de kontaktar vägen, dessa slitbaneblock släppa ut en viss mängd vibrationer som manifesterar sig som ett högfrekvent brus eller drönare. H /T däck har fiskbensmönster eller back-vinklade block däckmönster som bidrar till att minska de akustiska effekterna av däckets kontaktyta. Även däck buller kan tyckas oviktiga, alla som kört ett fordon med riktigt aggressiva A /T däck kan intyga att det öronbedövande dånet de kan orsaka på motorvägen hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98147.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.