Hur du jämför däckstorlekar

Jämföra däckstorlekar är lätt när du förstår de olika märkning på däcksidan men tänk på att det finns mer att förstå när man köper däck än bara deras storlek. Saker du behöver
Papper
skrivdon
Visa fler instruktioner
Hur jämföra däckdimensioner.
1

Titta på sidoväggen av din bil & # x2019; s däck för en sekvens av siffror och bokstäver som ser ut ungefär så här:. P235/75R15 85H
2

bokstaven "P" anger att däcket var avsedd för passagerare bilar. Om "P" ersättas med en "LT" Det indikerar att däcket var avsedd för lätta lastbilar. Addera 3

" , 235 "är däckbredden, även känd som slitbanans bredd på däcket i millimeter
4

." 75 "är bildformatet på däcket och förmodligen en del av däckstorlek att fler människor har svårt att förstå än någon annan. Enkelt uttryckt är det den andel av en däckets höjd över kanten mot dess bredd. I det här exemplet däcket är 235 millimeter bred och höjd ovanför kanten är 75% av den eller 176.25 millimeter. Ett däck med en lägre bildförhållande tenderar att hantera bättre än en med högre bildformat men tenderar att ha en hårdare åktur.
5

"R" anger att däcket är ett radialdäck men nästan varje personbilsdäck gjorde idag använder radial lagers konstruktion. Om du köper en korslagerdäck däck av någon anledning "R" skulle ersättas med antingen ett "D" för diagonal partiskhet eller "B" för bältade partiskhet.
6

"15" är diametern hos fälgen i inches. Detta är ett mått som måste stanna på samma sätt som de däck som ursprungligen kom på din bil om du också byta hjulen. En 14 tums däck till exempel är för liten för att passa över en 15 tums fälg och en 16 tums däck är för stor för att låta kulan att ställa korrekt på fälgen.
7

" 85 "är den belastning på däcket med ett högre nummer indikerar förmågan att bära en tyngre last. Eftersom belastningsgraden är nära anpassad till vikten på bilen plus den förväntade vikten av passagerare och gods ska du aldrig köpa ett däck med en lägre belastning än vad bilen var ursprungligen utrustad med. Vissa däck, särskilt lätta lastbilar, kanske inte har detta nummer eller hastighetsklass anges på däcksidan.
8

"H" är hastigheten för däcket och indikerar den högsta hastighet som däcket är konstruerat för att fungera. De flesta personbilar däck har hastigheter av: "S" (112 mph), "T" (118 mph), "U" (124 mph) eller " , H "(130 mph). Höga prestanda däck kommer typiskt att ha ett "V" (149 mph) eller "Z" (Ovan 149 mph) hastigheter. Dedikerad vinterdäck eller reservdäck har vanligtvis en lägre hastighetsklass.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98014.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.