The Pros & Cons av Tube eller slanglösa däck Scooter

I bilar och motorcyklar och även cyklar, slanglösa däck tenderar att vara standard. Men för skotrar, finns debatt om huruvida slanglösa eller tubed däck är säkrare, enklare och bättre att använda. Båda har sina fördelar och nackdelar, och ibland kokar val ner till personliga preferenser. Tubeless Fördelar

slanglösa däck princip läcka och tömma när de har en punktering eller förlust av luft. Det finns ingen katastrofal förlust av luft. Detta i sin tur leder till en mer kontrollerad stopp på hastighet, vilket kan vara avgörande för ett tvåhjuligt fordon som färdas i 60 mph. Slanglösa däck blir standard på nya skotrar, alltså deras produktion kommer att fortsätta en tid framöver. Slanglösa däck inte kräver några innerslangar, är så små byteskostnader undvikas.
Tubed Tire Fördelar

Tubed däck är lättare att hantera och underhålla. En extra röret kan lätt packas i en handskbox eller på baksidan av en skoter, och reparationer kan utföras på den sida av vägen i ca 20 minuter. Till skillnad slanglösa däck, tubed däck på skotrar brukar komma med split fälgar, vilket gör processen att ta bort det skadade däck och slang mycket lättare.
Livslängd och prestanda
p Det finns ingen statistik som visar en typ av däck som utför framför en annan i livslängd. Båda kommer att misslyckas när punkteras eller användas långt bortom deras rekommenderade livslängden. I själva verket, underhåll guider rekommenderar generellt däck och slangar bytas efter ett år av tung ridning eller var tio tusen miles. Prisskillnader för tubed kontra slanglösa däck gångjärn främst på det inre röret själv. Tillverkarna producerar fortfarande en tillräcklig tillförsel av tubed och slanglösa däck, och båda typerna kan lätt hittas på de flesta mc butiker eller via katalog beställning.
Negativa Överväganden

slanglösa däck representerar mer av en utmaning för gör-det-självare. Slanglösa däck allmänhet kommer installeras på ett stycke fälg, och deras installation kan vara mycket svårt, eftersom däckvulsten kommer väldigt tight från fabriken. Däckavtagare och lite råstyrka kan krävas för att få däcket på fälgen ordentligt. Den stora nackdelen med tubed däck

är att de lider plötslig deflation när punkteras. Detta kan orsaka betydande kontroll förlust, vilket kan leda till en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98163.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.