Vinterdäck Information

Även med antisladdsystem och låsningsfria bromssystem på många bilar, inget slår faktiska vinterdäck i vinterväglag. Oavsett vilket styrsystem du har eller din nivå på körskicklighet, är däcket det överför handlingen till vägen. De särskilda mönsterdjup mönster på vinterdäck gör dem mer tillförlitliga på isiga, snöiga vägar. Vinterdäck fungera som den sista länken i kör säkert i sådana förhållanden. Körförhållanden

Byta fordonets däck är inte något man gör på daglig basis efter kontroll väderrapporten. Vet vad väderförhållanden som väntar under vintern där du bor, tillsammans med din körning krav. Rådgör med polisen för förslag om vinterdäck om du är ny på området. Mount vinterdäck om du tänker köra genom snön djupare än en tum eller två eller på isiga vägar.
Vinterdäck vs All-Weather

vinterdäck skiljer sig från alla väder däck i storleken på öppningarna eller hålrummen i slitbanan, enligt hemsidan SnowTire.Info. Riktiga vinterdäck har stora hålrum där ackumulerad snö eller lera är mindre benägna att hålla även om däcket färdas med låg hastighet. Dessa kallas ibland "lera och vinterdäck." Alla väder däck är utformade med mindre, stramare tomrum som rensar sig av ackumulerad snö eller lera när de reser på motorvägshastigheter. Sanna vinterdäck är på uppdrag av lag i vissa high-snö regioner, enligt National Highway Traffic Safety Administration. Vikten av
Däckstorlek

fordonet överlämnas till vägen av däcken. Vinterdäck är ofta smalare än åretruntdäck. Smala däck ökar den effektiva pounds per kvadrattum vikt på vägen. Ju tyngre fotavtryck desto bättre grepp på snöiga och isiga vägar. Detta är också en del av principen bakom de stora hålrum i trappsteg riktiga vinterdäck.
Dubbdäck

Studs är fortfarande ett alternativ för ytterligare ökningar i dragkraft. Studs är metallstift inopererade i särskilda uttag i slitbanan på vinterdäck vid köptillfället. De är mest effektiva i plåt isen snarare än snöförhållanden, och de ökar vägbuller. Kontrollera med statliga och kommunala lagar till förordningar om dubbdäck, eftersom de kan bidra till skador på vägarna. De flesta nordliga stater tillåter användningen av dubbar från senhösten till tidig vår varje år.
Fyra däcken

sätta vinterdäck endast på drivhjulen skapar en situation där del av bilen har bättre grepp än den andra. Detta gäller oavsett om bilen är på snö eller is eller på torr asfalt. Detta gör att bilen att hantera på olika sätt i alla körförhållanden, enligt hemsidan vinterdäck Info. Alla fyra vinterdäck på bilen ska vara av samma märke, modell och vid samma punkt för slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98148.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.