Hur du köper däck utifrån belastning betyg

Belastningen betyg på däck visar hur mycket vikt som däcket kan hålla vertikalt. Detta är den mängd vikt på däck stöd genom att stödja fordonet och allt i den. Instruktioner
1

Bestäm hur mycket vikt du behöver dina däck för att hålla. Kanske du kör en personbil som du inte laddar ner. Alternativt kanske du kör en lätt lastbil som du ibland använder för att transportera laster i sängen av lastbilen. Å andra sidan, kanske du kör en tung lastbil och dra en släpvagn ganska ofta. Ta reda på vad bilens maximala GVWR, eller totalvikt är. Detta är den maximala mängd vikt din bil kan stödja.
2

Räkna ut vad belastningsgrad du behöver dina däck ha. Varje däck bör ha förmåga att stödja en fjärdedel av mängden GVWR. Till exempel, om bilens GVWR är £ 6700., Sedan varje däck ska kunna stödja minst £ 1675. Däcken har bärighetstalen som motsvarar hur mycket vikt de kan hålla. För vårt exempel, GVWR vikt 6700 kg., Ska däcken ha en belastning på minst 99, vilket motsvarar en vikt på £ 1709.
3

Vet att du kan hitta belastningen rating efter däckdimension koden på ett däck, som ser ut ungefär så här exemplet, P235/70R16. Det belastningsvärde kommer att vara ett tal mellan 71 och 150, följt av en bokstav. Numret motsvarar den vikt som däcket kan bära, som kan ses på en lastbärande kapacitet tabellen (se Resurser).
4

Förstå att du kan köpa däck som kan hålla mer i vikt än vad som behövs . Detta är faktiskt en bra idé, i fallet med den händelse som du behöver för att dra en mycket tyngre last än vanligt. Du kan köpa däck med högsta lastkapacitet du önskar, så länge däcket passar din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98007.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.