Auto Däck Information

Den moderna pneumatiska auto däck har en historia som går tillbaka till 1845. Det är lätt att förbise betydelsen av auto däck, eftersom de har blivit en stapelvara på alla stora trafikleder i hela världen. Förstå däcktyper, funktioner, stansade märkningar sidovägg och hur man köper dem kommer att hjälpa dig att köra säkert från punkt A till punkt B. Historia


1845, tog Robert William Thompson ut det första patentet för en pneumatisk (tryckluft-fyllda, gummi-design) däck. Det var inte förrän 1888, då John Boyd Dunlop, omedvetna om Thompsons patent, skapat en överlägsen plan däck och startade en massiv industri runt det. Enligt en rapport 2010 från Modern Tire Dealer, nordamerikanska däck anläggningens kapacitet som helhet har potential att producera 320.167.050 enheter inte inklusive race däck. Ledda av Goodyear har USA ensamt kapacitet däck växt av 260.600.000. Det är klart det moderna däckbranschen har ett fast grepp om samhället ur ett affärsperspektiv.
Betydelse

Körning på säkra auto däck är viktigt. Däck livslängd beror på biltyp, körsätt, vägförhållanden, väder och däck design, så det är omöjligt att svara på hur länge en enda däck eller en uppsättning kommer att pågå. Varje bilägare kommer att behöva köpa, byta, installera, reparera eller lära sig om auto däck för att stanna säkert på vägen, upprätthålla fordonets prestanda och få från en plats till en annan.
Identification

Edmunds kategoriserar auto däck i tre huvudtyper, inklusive all-säsongen, prestanda all-säsongen och ultra prestanda. Varje däck reagerar olika beroende på konstruktion, slitbanemönster och fordon som används. I en köpsituation, är det viktigt att fråga dig själv vilken typ av förare du är och vilken typ av villkor som du kör i majoriteten av tiden.
Funktioner

Varje auto däck har stämplat markeringar över sidovägg, som fungerar som en identifikation märke som till storlek, betyg, begränsningar och specifikationer. Till exempel står 240/35/R17 90W för viktiga aspekter av ett specifikt däck. "240" är bredden i millimeter över däcket, "35" är proportionerna av däcksidan läsas som en procentandel av däckets bredd, "R" står för radial konstruktion, "17" är fälgdiameter i inches här däcket är gjort för , "90" hänvisar till den standard belastningsindex diagrammet och betecknar den maximala vikten här däcket klarar, och "W" visar en hastighetsklass. Andra auto däck funktioner inkluderar maximalt PSI, mönsterdjupsmarkeringar grade, dragkraft kvalitet, DOT certifiering, däck byggmaterial och den ursprungliga utrustningen märkning för däck som utformats speciellt för en bil. Addera Expert Insight

Edmunds besvarade frågan om när man ska byta ett däck med detta enkla test: Ta ett öre och placera den i slitbanan. Om du kan se Lincolns huvud, dina däck behöver bytas. Det finns också trampa-ryttarna till salu som indikerar en mer exakt avläsning. Juridiskt måste trappsteg vara minst 2/32 av en tum djup för säkerheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98133.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.