All Weather Vs. Snow Vs. Helårsdäck

Det finns tre typer av däck som utformats för att passa olika väderförhållanden. För dem som bor i klimat som sällan sjunker under fryspunkten temperaturer, all-season däck är lämpliga. I kallare områden där temperaturen regelbundet sjunka under fryspunkten, snö och is skapar farliga körförhållanden och vinterdäck blir nödvändiga. En nyare klass kallas all-weather-plus tillverkas av Nokian, en populär däcktillverkare. Bromssträckor

Vid jämförelse all-season däck kontra vinterdäck, är de viktigaste faktorerna hantering och bromssträckor i snöiga väderförhållanden. Under dessa förhållanden blir det uppenbart varför vinterdäck är ett utmärkt val i kallare klimat. Vinterdäck kan leverera dragkraft som är 25 till 50 procent bättre än all-season däck. På snöiga vägar, vinterdäck kan föra bilen på ett säkert sätt till ett stopp. All-season däck på samma villkor kan ta upp till 42 procent mer distans än ett vinterdäck för att ta bilen till ett stopp.
Däck Föreningar

Vinterdäck och åretruntdäck är gjorda av mjukare föreningar än all-season däck. Mjuk stud och fibrer mönsterdjup byggs in i däcket. Dessa fibrer grepp vägen utan de problem som metallreglar orsakar. Dessa föreningar förblir flexibel i kalla klimat och detta ger större dragkraft och kontroll. Snö och alla väder däck är i allmänhet gjorda av kisel och mikro pore föreningar. All-season däck består av tätare föreningar som hårdnar under 45 grader Fahrenheit. Inget mjukt dubbade material är närvarande i all-season däck eftersom de är utformade för att bära mindre snabbt än vinterdäck och åretruntdäck.
Beträder

Den trampar i snö och i alla väder däck är avsett att avfyra vatten, slask och snö mer effektivt än med all-season däck. Snö och åretruntdäck görs med bredare perifera spår som skapar kanaler för att driva ut vatten och snö. Siping, eller små slitsar på slitbanans yta, hjälpa däcket göra bättre kontakt med vägen. All-season däck är utformade med mindre aggressiv trampar som möjliggör för mer komfort körning på motorvägen. All-season däck görs med mindre Siping. Den nationella branschorganisationen för elastomerprodukter industrin Addera Rubber Manufacturers Association Standards

Rubber Manufacturers Association. Det finns två grupper, varav en är däckets grupp och består av tillverkare som producerar däck. RMA anger normer för däck som gör det lättare för konsumenterna att välja ett däck som passar deras behov. M + S däck ger någon dragkraft i lera och snö. RMA har också en annan standard som kallas den stränga vintern Traction Standard och eventuella däck stämplas med logotypen, ett berg med en snöflinga inuti, ger överlägsen dragkraft på M + S däck i snöiga förhållanden.
All-Weather Tire

Nokian Tyres, en däcktillverkare baserat i Finland, tillverkar världens enda raden i alla väder-plus däck. Dessa däck kan köras året runt i de snöiga och torra förhållanden. Det var ursprungligen tillverkades för året runt körning för konsumenter i Finland. Som av 2010, har Nokian två däck på denna linje: det WRG2 och WR. Den WRG2 är gjord av ett canola-kiseldioxid-förening medan WR består av hög-dispersion kiseldioxid. Den WRG2 besitter asymmetriska trampar som tillåter för grepp i en mängd olika förhållanden. Den WR besitter Hakka Siping som tillåter däcket att behålla utmärkt grepp under hela däckets livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98120.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.