Problem med dubbdäck

Dubbdäck är däck med små metall spikar som är utformade för att greppa isiga vägbanor. Populär sedan 1950-talet, dubbdäck är något kontroversiellt. De är kända för att orsaka stora skador på vägar och som ett resultat är förbjudet i många områden. På torra vägar, kan dubbdäck vara farligare än nonstudded däck. Eftersom tekniken fortsätter att förbättras, får dubbdäck ersättas av bättre konstruerade dubbfria däck. Skador på vägar
grund av skador från dubbdäck, kan vägar blivit farligare i vinterväder.

Det primära problemet associerat med dubbdäck är skador på vägar som orsakas av friktionen mellan reglarna och vägytan. Studier har visat ökat slitage mellan delar av trottoaren reste med dubbdäck och delar av trottoaren som inte ser dubbdäck trafik. Användningen av dubbdäck har visat sig skapa hjulspår i vägbanan som kan leda till ökad is eller vatten på vägbanan. Användningen av dubbdäck ger också en jämnare vägyta som kan bli hala under dåligt väder.
Begränsningar i användningen
Dubbade
däck användning är olaglig i Wisconsin och åtta andra amerikanska delstater. p Om du använder dubbdäck att resa på vintervägar, vara medveten om att vissa stater i USA och några andra länder har förbjudit dubbdäck på grund av de skador de orsakar på vägarna. Amerikanska delstater där dubbdäck används är för närvarande olagligt inkluderar Alabama, Hawaii, Illinois, Louisiana, Michigan, Minnesota, Mississippi, Utah och Wisconsin. Men i många andra stater där dubbdäck används är lagligt, kan särskilda restriktioner för när dubbdäck får användas. Vissa stater kräver ett särskilt tillstånd för dubbdäck användas. Utländska länder som har förbjudit dubbdäck inkluderar Japan, Tyskland, Holland och Belgien. Om du funderar på att installera dubbdäck, först rådfråga din lokala Department of Transportation för att se vad de begränsningarna är i ditt område.
Svårt Driving
Säsongens radials eller snö däck outperform dubbdäck på icke-isiga vägar.

dubbdäck hanterar väl på isiga vägbanor, har de inte visat att utföra samt nonstudded vinterdäck på icke-isiga vägar. Friktionen mellan metallen dubbar och vägytan kan minska hantering kapacitet av däcken på torra vägbanor. Användare av dubbdäck har även klagat på buller som skapas av dubbar på torra vägbanor.
Möjlighet
inkurans
kedjor och dubbar kan vara ett minne blott.

ingenjörer fortsätter att förbättra tekniken vinterdäck, kan dubbdäck bli ett minne blott. Förbättrade vinterdäck visas att hantera isiga vägbanor samt dubbdäck, utan alla nackdelar av dubbdäck. Förbättrad gummi teknik ger dessa nya dubbfria däck förmågan att greppa isiga vägbanor samt traditionella dubbdäck. Den längre bär slitbanan kommer att pågå längre än dubbdäck, som tenderar att bära ner snabbt med regelbunden användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98236.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.