H Vs. V klassade däck

Däck är en viktig del av din bil. De har en enorm effekt på säkerhet och hantering av ett fordon. När det är dags att köpa nya däck, flera faktorer måste beaktas innan ett val. Bilmärke och modell, däckdimension, körsätt och de lokala väderförhållanden alla bör beaktas vid val av däck. Däcken har information och betyg som hjälper konsumenten att välja de bäst lämpade däck. Historia

Bokstäverna "H" och "V" representerar hastigheter. Gratis betyg ursprung i Tyskland i början av 1980 för att ge konsumenterna information om hur snabbt de kan säkert använda däcken på autobahn. Passagerare hastigheter betecknas L, M, N, P, Q, R, S, T, U och H, kliva in märkvarvtal från 120 kilometer i timmen upp till 210 kilometer i timmen. V Betyget är nästa steg för hastigheter upp till 240 kilometer i timmen. Z, W och Y är betyg för hastigheter över 240 kilometer i timmen. Den Betyget är hastigheten däcket har testats för kontinuerlig säker körning. Den engelska motsvarigheten hastigheten för H-klassade däck är 130 mph och V-klassade däck är bra för upp till 149 mph.
Typer
p Det finns två sätt att hastigheten Betyget kommer att anges på däcksidan. Den äldre metod sätter hastigheter bredvid "R" för radiell i storleken. Till exempel skulle 225/50HR16 vara en H-klassad däcket och 225/50VR16 skulle vara samma storlek på däcket utom V-rated. Den nuvarande standarden för däckstorlek och informationen ser ut P215/60R15 89H, där 89 är däckets lastkapacitet och H anger hastigheter.
Överväganden

Biltillverkare optimera fjädring och hantering egenskaper hos en bil för typ och storlek av däck som ursprungligen installerats. Även om det finns en hel del crossover, kommer H-klassade däck finnas tillgängliga i mer högväxt profilstorlekar och, som däcket profilen blir lägre, kommer fler däck finnas i V-rated eller högre betyg hastighet. Byte från H-klassade däck till den högre hastigheten V-rated batterierna kan kräva val av en annan storlek på däcket. Det kan också vara en betydande prisskillnad mellan liknande däck som ökar hastighetsklass.
Fördelar

steget från H-klassade däck till V-rated går från kvalitet personbilsdäck till prestanda däck fokuserade på hantering. H-klassade däck har gummiblandningar och mönster slitbanan optimerade för alla väder prestanda och lång slitbanans livslängd. Performance däck, däribland många V-klassade modeller är optimerade för torr väg dragkraft och hantering. En förare som gillar att köra aggressivt och testa prestanda av hans bil skulle vara lyckligare med V-klassade däck. H-klassade däck är anpassade för en förare söker lång däckens livslängd och en bekväm, säker resa.
Varning

Däck och tillverkare auto rekommenderar mot montera en bil med däck med lägre hastighetsklass än de ursprungliga däcken. I många europeiska länder är det olagligt att installera lägre hastighet-klassade däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98044.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.